Szponzorált tartalom

2020.08.19. 10:50

Mit kell tudnod vállalkozóként a Google Shoppingról?

A webáruházak viszonylag kis része használja csak az árösszehasonlító szolgáltatásokat, még kevesebben a Google Shopping-hirdetéseket. Pedig az online kereskedelemmel foglalkozó vállalkozások forgalmát mindenképpen befolyásolja a Google Shopping, akár tudomást vesznek róla, akár nem. Tehát akkor már jobb, ha utánanézünk kicsit ennek a dolognak.

Hogyan kell elképzelni egy Google Shopping-hirdetést?

A Google Shopping a Google Ads bevonásával működő hirdetési lehetőség azoknak, akik kézzel fogható árukkal kereskednek a világhálón. Amikor a keresőben olyan kulcsszóra keresnek, amelyhez kapcsolódik Google Shopping-bejegyzés, a hagyományos lista típusú találatok mellett egy kiemelt információs doboz is megjelenik, amelyben a termékfotók és árak a hirdetésre kattintás nélkül is láthatók. Így a látogatók egyből egy árösszehasonlítást is kapnak a keresett termékről.

Bár az internetezők kulcsszavakra keresnek, ezeknél a hirdetéseknél nem lehet kulcsszavakra hirdetni. A Google ebben is a mesterséges intelligenciával felfegyverzett keresőjét használja, ez pedig ebben az esetben a Google Merchant Center adataira támaszkodik. A termékelnevezések kiemelt jelentőséggel bírnak ebben a keresési folyamatban. A Merchant Center a Google Cégemhez hasonlóan egy vállalkozók számára kitalált Google-fiók, melyben ez esetben a céginformációk helyett termékinformációk találhatók.

A fiókbeállításokról akár több cikket is lehetne írni, most csak a legfontosabbakra szorítkozunk. Mindenképpen szükséges https kapcsolat, a kosár- és fizetési funkcióknál. A webáruházban használt nyelvnek egyeznie kell a hirdetés megjelenési helyén érvényes hivatalos nyelvvel. A webshopnak biztosítania kell a világ bármely pontjáról történő vásárlás lehetőségét. A számlázással kapcsolatos információkat, az áruk visszaküldésének pontos menetét is tartalmaznia kell a honlapnak.

Mire kell még odafigyelned?

A webshop az úgynevezett termék feedeken keresztül kommunikál a keresőmotorokkal. Ezek a termék nevén, árán, fotóján kívül általában a raktárkészlet-információkat is tartalmazzák. A termék feedek létrehozása nem bonyolult, ha a webáruház motorja valamelyik ismertebb webshopmodul. Ha segítségre van szükséged, konzultálj a Klikkmarketing szakembereivel!

Van ezzel kapcsolatban is néhány gondolat, ami említést érdemel:

  • A termék feedben csak nem animált képeket szabad használni
  • A honlapon és a termék feedben szereplő terméneveknek egyezniük kell
  • A feedben elhelyezett linknek a termékoldalra kell mutatnia.
  • Ha ezeket a feedeket nem közvetlenül, hanem egy árösszehasonlító oldalon keresztül juttatod el az Ads-fiókodba, akkor a Google 20% árengedményt ad a kattintási árakból.

    Fontos lehet még az is, hogy szisztematikusan nevezd el a termékeket, például #márkám + #kategóriám + #termékem.

    De a legfontosabb, hogy cselekedj most!

     

    (PR cikk)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában