Videó: Elfogták a brit férfit, aki egy encsencsi fiatalt bízott meg embercsempészettel

Videó: Elfogták a brit férfit, aki egy encsencsi fiatalt bízott meg embercsempészettel
© Fotó: police.hu
Nyíregyháza – A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 34 éves brit állampolgár ellen.

A megalapozott gyanú szerint a külföldi férfi bízta meg azt a 16 éves encsencsi lakost embercsempészés elősegítésével, akit 2017. június 1-jén otthonában fogtak el a rendőrök. A nyomozás adatai szerint a brit férfi pénzt adott a 16 éves fiúnak, hogy egy 35 éves iráni állampolgárnak segítséget nyújtson Románia felől az államhatár illegális átlépéséhez. Megállapodásuk részét képezte, hogy a fiatal a tervezett továbbutazásáig szállást és ellátást is biztosított az illegális bevándorló részére encsencsi lakóhelyén.

A nyomozók a megbízó ellen 2017. szeptemberében európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki. A külföldi férfit körözés alapján 2018. január 2-án Nagy-Britannia területén a brit hatóságok elfogták, átadása a magyar nyomozó hatóságnak 2018. január 18-án megtörtént. A rendőrök a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségnél.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –


Fotó: police.hu
Encsencs - Gyorsított eljárásban állította bíróság elé az ügyész azt az encsencsi 16 éves fiút, aki 300 euróért csempészett át Romániából Magyarországra egy iráni állampolgárt. A vádirat szerint az encsencsi fiatalember Londonban él, ahol a szállásadója egy iraki férfi. A vádlott a szállásadójáva...
hirdetés