Videó: Elfogták a sérült kutyát magára hagyó testvérpárt

Akt.:
Videó: Elfogták a sérült kutyát magára hagyó testvérpárt
© Fotó: Állatbarát Alapítvány
Nyíregyháza – A nyíregyházi nyomozók 2015. január 12-én elfogták az állatkínzás bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható testvérpárt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2015. január 9-én egy állampolgár tett bejelentést, hogy egy Nyíregyháza közeli bokortanyánál több személy egy gépjárműből egy erősen vérző kutyát tett ki az út mellé, majd magára hagyva elhajtottak a helyszínről.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai a bejelentést követően azonnal megkezdték az adatgyűjtést és az elkövetők felkutatását. A nyomozás 2015. január 12-én vezetett eredményre, amikor a rendőrök a feltételezett tetteseket, N. László 24 éves és N. Gábor Róbert 22 éves nyíregyházi lakosokat elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták.

A testvérpár beismerő vallomást tett. Elmondásuk alapján a „Samu” névre hallgató kutyájukat a reggeli órákban sétáltatás közben egy nagytestű eb megtámadta és több helyen összeharapta. A gyanúsítottaknak a megvadult vérebet egy bot segítségével sikerült elzavarniuk, de látva “Samu” sérüléseit úgy döntöttek, hogy meg kell válniuk az ölebtől, mivel nem lett volna elég pénzük a gyógyíttatására. Az ügyben a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A sérült ebet egy nyíregyházi állatbarát alapítvány fogadta be, ahol azonnali ellátását követően jelenleg is gondozzák.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –


Véresre marcangolt kutyát dobtak ki
Nyíregyháza – Péntek délután lakossági bejelentés futott be az Állatbarát Alapítványhoz: egy sok sebből vérző, frissen verekedtetett kutyát dobtak ki az egyik Nyíregyháza közeli bokortanyán. tovább »
hirdetés