Videó: Elmarad a karácsony a világvége miatt? A NASA szerint egy “potenciálisan veszélyes kisbolygó”-ról van szó

Videó: Elmarad a karácsony a világvége miatt? A NASA szerint egy “potenciálisan veszélyes kisbolygó”-ról van szó
A pesszimisták szerint nem érdemes a karácsonyi vásárlással pepecselni, úgysem lesz idén karácsony, az ünnepek előtt ugyanis meglátogat minket egy hihetetlenül nagy, 5 km széles B típusú kisbolygó.

A 3200 Phaethon nevű földközeli kisbolygót még 1983-ban fedezték fel a NASA tudósai, a nevét a görög napisten, Héliosz egyik fiáról kapta. A NASA szerint nincs pánikra ok: idén is lesz karácsony, a “potenciálisan veszélyes kisbolygó” épp csak súrolni fogja bolygónk pályáját, a legközelebb december 16-án kerül hozzánk. Az orosz csillagászok nem ennyire derűlátóak, szerintük túl közel kerülhet hozzánk aznap a kisbolygó.

Vegyünk-e tehát karácsonyi ajándékokat? Naná, képzeljük csak el, mi történik, ha mégsem ér véget a világ, aztán meg ott állunk majd ajándékok nélkül, hogy na bocs, én azt hittem, idén már nem lesz karácsony. Lássuk be, jó pár beharangozott világvégét túléltünk már.

Egyébként megsúgjuk, hogy 2093 telén sokkal ijesztőbb lesz a helyzet: a kisbolygó ugyanis akkor visszatér majd, és sokkal közelebb kerül hozzánk december 14-én, igaz, akkor is körülbelül 3 millió kilométer fog elválasztani minket az égitesttől, úgyhogy arra a karácsonyra is érdemes lesz majd ajándékokat venni.

Forrás: 24.hu


vur
Felkészültél a kőkemény konteózásra? Avagy mondhatnánk azt is, agyfárasztásra. Biztos hallottál már a lapos Föld hívőkről, akik azt állítják, hogy bolygónk valójában lapos, nem pedig gömb alakú, és egy óriási átverés részesei vagyunk. Nagy Barnabás most elmagyarázza, szigorúan tudományosan persze, h...
hirdetés