Videó: Embercsempészés miatt őrizetben

Akt.:
Videó: Embercsempészés miatt őrizetben
© Fotó: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Iraki bevándorlóknak nyújtott segítséget az illegális határátlépéshez a most rendőrkézre került gyanúsított. A szabolcsi nyomozók előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Embercsempészés miatt folytat büntetőeljárást őrizetbe vétele mellett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya egy 31 éves iraki állampolgár ellen. A külföldi férfit a nyomozóhatóság által kiadott elfogatóparancs alapján 2017. május 8-án Tatabányán a helyi rendőrök fogták el.

A megalapozott gyanú szerint a férfi segítséget nyújtott annak az öt iraki bevándorlónak az illegális határátlépéséhez, akiket 2017. május 5-én Csenger belterületén elfogtak a rendőrök. A nyomozás jelenlegi adatai szerint a gyanúsított az iraki bevándorlókat Ausztriába szállította volna tovább. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya előterjesztést tett az embercsempészéssel gyanúsított iraki férfi előzetes letartóztatásának indítványozására.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés