Videó: Folytatódnak a „Finn módszeres” ellenőrzések

Videó: Folytatódnak a „Finn módszeres” ellenőrzések
© Fotó: police.hu
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Legutóbb Kemecsén, Demecserben és Vasmegyerben ellenőrizték a járművezetőket.

Fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak a Nyíregyházi Rendőrkapitányság és a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály munkatársai 2017. augusztus 17-én. A demonstratív jelenlét célja a közúti balesetek megelőzése, valamint az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése volt. A rendőrök “Finn módszeres” ittasság ellenőrzés keretében 500 gépjárművezetővel szemben alkalmaztak alkoholszondát, ami egy sofőr esetében mutatott pozitív értéket. Ellene járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak.


Ilyen esetben akár több százezer forintos bírságra, és járművezetéstől való eltiltásra is számíthat a sofőr. Az egyenruhások a közúti kontroll során biztonsági öv használatának elmulasztása miatt öt esetben közigazgatási bírságot, lakott területen kívül világítás használatának elmulasztása miatt két esetben helyszíni bírságot szabtak ki.

A balesetek számának csökkentése érdekében a megye útjain a közeljövőben is számíthatnak hasonló jellegű ellenőrzésekre.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés