szon-sportoldal

2013.04.09. 09:35

Vették az adást a tuzsériak

Tiszavasvári - A Tisza-partiak „robbantottak”, holott nem szokás 3–0-ra nyerni Tiszavasváriban.

Tiszavasvári - A Tisza-partiak „robbantottak”, holott nem szokás 3–0-ra nyerni Tiszavasváriban.Dancs Béla nem tud lakatot tenni a szájára. A Tuzsér játékos-edzője a múltban többször kiosztotta már „fiait” – nyilatkozataival meg sem próbálta szépíteni a történteket, ha még olya csúnya zakót kaptak is.

Ha viszont már ő is dicséri a megyei első osztályú futballcsapatot, az már jelent valamit. A Tisza-partiak olybá fest, nem töltötték haszontalanul a mostoha időjárás következtében beállt egy hónapos bajnoki kényszerszünetet: valósággal „robbantottak” szombaton, midőn idegenben kalapálták el a táblázaton jóval előttük táborozó Tiszavasvárit.

Nem lógott ki senki

Két dolog mindjárt szemet szúr. Egyrészt fény évente fordul elő, hogy a harmadik pozícióban tanyázó Vasvári nem szerez gólt hazai pályán, másfelől ilyen különbségű vereséget (0–3) még vendégként sem szokás „benéznie”.

– Az elmúlt hetekben sokat beszélgettünk, mondhatnám, volt időnk rá – erősített rá Dancs Béla arra, hogy olykor lelkifröccsöt is alkalmazott, nem hiába. Nem mellesleg a látványos győzelemmel a Tuzsér a hetedik helyre rakétázott előre. – Az együtt töltött órák során gyakran szajkóztam, nem vagyunk könnyű helyzetben, úgy vettem észre, a társaság vette az adást: hál’ istennek mindenki összekapta magát erre a meccsre, amely jól sült el számunkra. Végre valamennyi ember egyfelé húzott, nem lógott ki senki, tényleg csapatként játszottunk. A taktikai megbeszélteket maximálisan betartották a srácok, nagyon régen futballoztunk ilyen jól, a vasvári szurkolók megtapsoltak minket. Természetesen ezt a formát próbáljuk szinten tartani, hasonló alázattal, hozzáállásással kell futballozni, hogy meg tudjunk kapaszkodni, mert még messze nem értük el célunkat. Azért teszek arról, nehogy elbízzák magukat a fiúk...

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!