mennyei

2020.01.16. 08:21

Bitang kemény tavasz vár az orosziakra

A Kelet-Magyarország csoport listavezetőjénél sem volt minden rózsaszín, de minden jó, ha a vége jó.

Fotó: KM-archív

Az előző bajnokságban a harmadik helyen zárt a Vámosoroszi KSE focicsapata a megyei II. osztály Kelet-Magyarország csoportjában. A Riskó Tibor játékos­edző dirigálta orosziak remek őszt zártak, négy pont előnnyel vezetnek a rivális csengeriek előtt.

Csenger elleni derbi

Mindössze két vereségük van, döntetlent nem játszottak, és a vendég Csenger elleni derbit 3–1-re nyerték.

– Összességében azt hiszem, elégedettek lehetünk az ősszel, az elsődleges célunkat elértük, és harminckilenc ponttal nagyon merem remélni, hogy bent lehet maradni ebben a rangos bajnokságban is – kezdte a bajnokság első felének értékelését Riskó Tibor.

– Minden viccet félretéve: nagyon büszke vagyok a csapat minden egyes tagjára, beletették mindazt a történetbe, amit szezon előtt megbeszéltünk.

– Az őszinte igazság az, hogy hittem és hittünk az elvégzett munkában, és abban, hogy visszaköszönnek majd a dolgok a bajnoki mérkőzéseken.

– Heti kettőt edzettünk a nyári felkészülés során, plusz egy hétvégi edzőmeccset játszottunk – folytatta Riskó Tibor. – Szezon közben ezt tartottuk egy darabig, aztán átálltunk heti egyre, munkahelyi és tanulmányi elfoglaltságok miatt.

Ám hazudnék, ha azt mondanám, hogy minden rózsaszín volt, adódtak súrlódások, kicsit hangosabb mondatok, akadtak, akik lemorzsolódtak menet közben.

Ez a része sem ért váratlanul, tudtam, hogy mindenki kedvére nem fogok tudni tenni, és az elképzeléseimmel, döntéseimmel sem ért majd mindenki egyet, de minden jó, ha a vége jó.

Hét közben kettőt mozognak

– Kicsit elégedetlenek vagyunk mi, játékosok, ugyanis a polgármester megígérte a nyáron, hogy ha az első helyről ugrunk neki a tavasznak, akkor a téli felkészülést ­Dubajban kezdjük meg, de végül az a döntés született, hogy elrakjuk a jót rossz időkre.

A nyári programot követve szintén kettőt fogunk mozogni hét közben, egy hétvégi edzőmeccsel kiegészítve.

– Ami a játékosmozgást illeti, szinte biztos, hogy Tisza Sándor és Baráth Gábor Tunyogmatolcson folytatja, Kiss Dávid és Szabó Attila, mint minden télen sok éve már, szezonális munkát vállalnak külföldön. Szeretnénk tovább erősíteni a játékoskeretet, vannak kiszemeltjeink, de még nem született döntés ez ügyben.

Ami tény, bitang kemény tavasz elé néz a csapat, a téli felkészülésen még keményebben oda kell tenni magát mindenkinek, ha akarunk valamit ettől a bajnokságtól.

– Bízom benne, hogy ugyanolyan egységesek tudunk maradni a tavasszal is, mint ahogy tettük azt az ősz során. Magam és a csapat nevében szeretném megköszönni a polgármester bizalmát, és azt, hogy biztosítja számunkra azokat a feltételeket, amik elengedhetetlenek ahhoz, hogy egy csapat sikereket érjen el. Valamint minden szurkolónak szeretnék köszönetet mondani, akik a csapat mellett állnak – így Riskó Tibor.

KM


Számokban

Őszi végeredmény

1. 15 13 – 2 67-20 39

Hazai pályán

1. 7 7 – – 45-7 21

Idegenben

1. 8 6 – 2 22-13 18

Gólszerzők, 15 gólos: Somogyi Richárd. 12 gólos: Szabó Tamás, 10 gólos: Szabó Antal és Szabó Attila. 5 gólos: Csatári Zoltán. 3 gólos: Márton János, Rigó Attila, Riskó Tibor. 2 gólos: Bakó Kristóf és Szaniszló Tamás. 1 gólos: Tisza Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában