Videó: Hatalmas jégdarabok zuhogtak az égből Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Akt.:
Bal felső: Jégdarabok Kékcsén, fotó: Boros Valéria; bal alsó: giga jég Kárpátalján, a fotót D Pethe Levente kapta Ilosvai barátjától; jobb oldali kép: jégdarabok Tiborszálláson, fotó: Lőkös Norbert
Bal felső: Jégdarabok Kékcsén, fotó: Boros Valéria; bal alsó: giga jég Kárpátalján, a fotót D Pethe Levente kapta Ilosvai barátjától; jobb oldali kép: jégdarabok Tiborszálláson, fotó: Lőkös Norbert
Kékcse – Kedden kora délután óriási, több centis jégdarabok hulltak az égből Kékcsén.


Jelentős károkat okozott Szabolcs-Szatmár-Bereg több településén is a keddi vihar

Szerkesztőségünk szerda reggeli információi szerint igen komoly mennyiségi károkkal járó, nagy szemű jégeső pusztított Kékcse, Beregdaróc, Túrricse, Tiborszállás, Fábiánháza és Nagyecsed alma, meggy és dohány ültetvényeiben.

Az idén kiváló termést igérő szüret kezdetétől már csak napok választották el a meggyeseket Ilk, Csaroda, Tarpa, Kocsord, Porcsalma, Vasmegyer településeken (is), amikor lecsapott rájuk a jeges vihar. Bár arrafelé kevésbé volt darabos a jég, de a gyümölcsöket megütve így is jelentős minőségi, ezáltal anyagi kárt tett a termésben.

KM


Szerdán egy újabb hidegfront miatt ismét heves viharokra, és akár jégesőre is készülni kell.

Forrás: ripost.hu


“Az emberek egész éves munkáját tette tönkre a vihar néhány perc alatt”

– Kékcsét sem kímélte a jég, a legnagyobb károk a mezőgazdaságban vannak, az emberek egész éves munkáját tette tönkre a vihar néhány perc alatt. A településen belül egy lakott ingatlan tetejét verte szét a jég, azt önkormányzati segítséggel, fóliával és lécekkel átmenetileg befedték – mondta el érdeklődésünkre Szekeres Katalin polgármester, s hozzátette: ugyan a parkokban a virágágyásokat, a kertekben a fákat megtépázta a vihar, de szerencsére nem kellett egyetlen családot sem kitelepíteni, a víz nem folyt be a házakba és áramszünet sem volt.

– A kékcsei gazdák már intézkednek, az emberek összefogtak, egymást segítve próbálják megoldani a problémát. Látva, hogy a környező településeken mekkora károk keletkeztek, hálát adunk az égnek, hogy ennyivel megúsztuk – jegyezte meg Szekeres Katalin.

KM


Kékcsei olvasónk lábtörlőjére is jutott a jégből:

labtor


De nem csak Kékcsén zuhogott a jég, Tarpáról, Beregsurányból, Jánkmajtisról, Tiborszállásról, Kisvárda környékéről is érkeztek fotók, amiket a Három Határ Hírei közölt Facebook oldalán.

Túrricse és környéke. Fotó: Lukács Attila:

turicse

Jégeső Mérk és Fábiánháza között:

Kárpátalján hihetetlen méretű jég hullott. Ezt a fotót D Pethe Levente kapta Ilosvai barátjától.

karpatos

Forrás: haromhatar.hu

Címkék: , , ,hirdetés