Helyi közélet

2015.05.15. 08:35

Hat bűncselekmény miatt felel az ámokfutó

Nyíregyháza - Hat bűncselekménnyel vádolja az ügyész azt a férfit, aki 2014 májusában a 41-es számú főúton Nyíregyháza közelében gépkocsijával ámokfutást rendezett.

Nyíregyháza - Hat bűncselekménnyel vádolja az ügyész azt a férfit, aki 2014 májusában a 41-es számú főúton Nyíregyháza közelében gépkocsijával ámokfutást rendezett.

A vádirat szerint a 25 éves férfi 2014. május 23-án a reggeli órákban személygépkocsijával a 41-es számú főúton Nyíregyházáról Oros felé közlekedett a belső forgalmi sávban. Ennek során utolérte az előtte szabályosan haladó motorkerékpáros sértettet, majd erőteljes gyorsítással hátulról feldöntötte a motorkerékpárt. A sértett 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, míg a motorkerékpárban 300.000,- forintot meghaladó összegű kár keletkezett.

A vádlott tovább haladt a főúton Apagy irányába, majd néhány perc múlva visszafordult Nyíregyháza felé. A rendőrök ekkor már keresték, próbálták megállítani, azonban a vádlott a rendőri felszólításnak nem tett eleget. Sőt, áttért a menetirány szerinti baloldalra, ahol árokba szorította a vele szemben szabályosan közlekedő egyik kistehergépkocsit. Ebben a balesetben személyi sérülés nem történt.

A vádlott a helyszínről nagy sebességgel tovább hajtott Nyíregyháza felé, melynek során a szemközti oldalon álló és megkülönböztető fényjelzést használó rendőrségi gépkocsinak ütközött, melyben közel 300.000,- forint kár keletkezett.

Az ütközés során a vádlott elvesztette uralmát a gépkocsi felett, sodródni kezdett, majd nekiütközött egy szemből szabályosan közlekedő személygépkocsinak, melynek vezetője 6-8 hét alatt gyógyuló csonttöréses sérüléseket szenvedett a baleset következtében.

A rendőrök ezt követően tudták elfogni a vádlottat, akiről megállapították, hogy különböző nyugtató gyógyszerek hatása alatt vezette gépkocsiját, egyébként pedig 8 napon belül gyógyuló sérülésekkel megúszta valamennyi balesetet.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével, 2 rendbeli, közúti veszélyeztetés bűntettével, 1 rendbeli, súlyos testi sértést okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével és 2 rendbeli, rongálás vétségével vádolja a férfit. Az ügyész börtönbüntetés, járművezetéstől eltiltás és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a bíróságnak.

- Dr. Zsíros Zsolt,címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész főügyész -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában