Videó: Hollandiában kapták el a Csengerben lekapcsolt migránsoknak segítő embercsempészt

Videó: Hollandiában kapták el a Csengerben lekapcsolt migránsoknak segítő embercsempészt
© Fotó: police.hu
Csenger – Iraki bevándorlóknak nyújtott segítséget Magyarország illegális határátlépéshez a gyanúsított, akit nemzetközi elfogatóparancs alapján a holland hatóságok fogtak el.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés miatt folytat büntetőeljárást egy 33 éves iraki állampolgár ellen. A külföldi férfit a nyomozóhatóság által kiadott nemzetközi elfogatóparancs alapján 2017. június 30-án a holland hatóságok fogták el. Kiadatását követően a megyei nyomozók 2017. szeptember 29-én hallgatták ki gyanúsítottként.

A megalapozott gyanú szerint a férfi segítséget nyújtott annak az öt iraki bevándorlónak az illegális határátlépéséhez, akiket 2017. május 5-én Csenger belterületén elfogtak a rendőrök. Társát szintén elfogatóparancs alapján még 2017. május 8-án Tatabányán fogták el a helyi rendőrök, azóta előzetes letartóztatásban van. A nyomozók az embercsempészéssel gyanúsított iraki férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –


Szabolcs-Szatmár-Bereg - Iraki bevándorlóknak nyújtott segítséget az illegális határátlépéshez a most rendőrkézre került gyanúsított. A szabolcsi nyomozók előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. Embercsempészés miatt folytat büntetőeljárást őrizetbe vétele mellett a Sza...
Illegális bevándorlókat fogtak el Csengerben
Csenger - A magukat iraki állampolgároknak valló külföldiek az elsődleges adatok szerint illegálisan léptek be Magyarországra. A Csengeri Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2017. május 5-én 15 óra 25 perckor Csenger belterületén elfogtak öt illegális bevándorlót, akik magyarországi jogszerű tar...
hirdetés