Festéstől az ajtócseréig

2019.09.10. 14:19

Nyári tankerületi felújítások

Több mint 300 millió forintból korszerűsítették, fejlesztették a nyíregyházi általános- és középiskolákat.

– A fenntartó kiemelt célja, hogy a lehető legmagasabb színvonalú oktatás mellett a tanulók modern, biztonságos és esztétikus körülmények között töltsék mindennapjaikat, így a Nyíregyházi Tankerületi Központ az első félévében 314,5 millió forintot fordított hazai forrásból a fenntartásában működő, nyíregyházi köznevelési intézmények fejlesztésére – mondta a keddi, épületbejárással egybekötött sajtótájékoztatón Gaszperné Román Margit tankerületi igazgató.

 

Megújultak a sportpályák is

A nyíregyházi Arany János gimnáziumban felújították az udvari, aszfaltos felületeket és megújult a kosárlabdapálya – ez összesen 31,7 millió forintba került. Az épületen belüli legnagyobb felújításként új ajtót kaptak a beépített szekrények 7,6 millió forintból, a diákok pedig új padokba ülhettek be a szeptemberi tanévkezdéskor – hangzott el a további fejlesztésekről.

– A Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium udvarán felújították az aszfaltos felületeket és térburkolatot kaptak egyes részek. Emellett kialakítottak egy három sávos rekortán futópályát, valamint egy távolugró helyet, az aulát és a folyosókat kifestették. A Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium belső udvari nyílászáróit kicserélték, a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium Szabolcs utcai telephelyén a fűtési rendszer újult meg – sorolta a tankerületi igazgató.

A Nyíregyházi Bem-iskola Kazinczy Ferenc Tagintézményében a földszinti és az emeleti folyosók, valamint az aula 19,2 millió forintból kapott új fali burkolatot. A második emeleten új beltéri ajtók is modernebbé varázsolják a környezetet.

– Több intézménybe érkeztek új iskolabútorok, vizesblokkokat, udvarokat újítottak fel. Több tanterem kapott új pvc-borítást is. A Nyíregyházi Móricz-iskola Vécsey Károly Tagintézményében tűzjelző rendszert alakítottak ki, a székhelyintézményben 14,3 millió forintból megszépült a bejárati közösségi tér. A Nyíregyházi Bem-iskola épületében új értékmegőrző szekrényeket helyeztek el, ezeken túl közel 10 millió forint értékben érkeztek klímaberendezések az iskolákba – részletezte Gaszperné Román Margit.

Festéstől az ajtócseréig

Nyíregyházán a tankerületi központ fenntartásában működő valamennyi általános- és középiskolában befejeződtek a karbantartási munkálatok, ezek során számos tantermet kifestettek, nyílászárókat javítottak, felújították a termek padlózatát, lefestették a táblákat, kijavították a csatornákat. – Volt olyan nyíregyházi iskola, ahol az elektromos bejárati ajtót cserélték ki, emellett az öltözőszekrényeket is felújították. Az augusztus 31-éig tartó, nyári karbantartás költségeit a Nyíregyházi Tankerületi Központ saját forrásaiból, közel 35 millió forintból finanszírozta. A júniusi vihar komoly károkat okozott a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnáziumban, 27 millió forintba került a helyreállítás – összegzett Gaszperné Román Margit. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere a bejáráson elmondta: sikeres pályázatokon elnyert forrásokkal a város is évek óta támogatja a nyíregyházi oktatási intézmények fejlesztését, korszerűsítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában