Hajdú-Bihar

2013.05.07. 08:51

Nemzetközi kampánynap a vasútátjárós balesetek elkerüléséért

A MÁV és a rendőrség ellenőrzi, szórólappal figyelmezteti a közúton közlekedőket.

A MÁV és a rendőrség ellenőrzi, szórólappal figyelmezteti a közúton közlekedőket.Egy nappal a 33 áldozatot követelő 2003-as német turistákat szállító buszbaleset 10. évfordulója előtt, a MÁV Zrt. a rendőrséggel közösen május 7-én országszerte több helyszínen végez ellenőrzéseket valamint hívja fel a közúton közlekedők figyelmét a vasúti átjárókon való áthaladás szabályaira.

2012-ben 39 személygépkocsi, 6 tehergépjármű, 2 traktor 3 figyelmetlen motoros és 8 kerékpáros ütközött vonattal. Ezen balesetek 100 %-át a járművezetők figyelmetlensége, türelmetlensége és agresszivitása okozta.

A MÁV és a rendőrség idén is csatlakozik a Nemzetközi Vasútegylet (UIC) és az Európai Unió által 2009-ben életre hívott „Közlekedj biztonságosan a vasúti átjárókban!” nevű Nemzetközi Útátjárós Biztonsági Kampányhoz. Ennek célja a tragédiába torkolló vasútátjárós balesetek megelőzése. Május 7-én országosan több helyszínen a vasúti szakemberek ellenőrzik egyebek között a fénysorompók, csapórudak és optikák, a vasúti átjárót jelző közúti táblák, útburkolati jelek állapotát és láthatóságát, továbbá szórólapokkal hívják fel a figyelmet arra, hogy a KRESZ szabályainak betartásával a balesetek megelőzhetőek.

Ellenőrzések a mai kampánynapon

Borsod-Abaúj-Zemplén megye:

Nyékládháza, Ónodi út, 12-13 óráig

Miskolc, a Pfaff Ferenc út-Vörösmarty Mihály u.,10 - 11 óra 30 percig

Szerencs, Dobó Katica út, 10-13 óráig

Hajdú-Bihar megye:

Debrecen, Sámsoni u., 9-12 óráig

Debrecen, Vértesi u., 9-12 óráig

42. főút, Báránd–Sáp, 9-12 óráig

Püspökladány, Táncsics M u., 9-12 óráig

Szabolcs-Szatmár Bereg megye:

Nyíregyháza, Rákóczi u., 8-13 óráig

Nyíregyháza, Kótaji u., 8-13 óráig

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!