Helyi közélet

2013.06.11. 12:13

Ünnepi szentmise volt a nyírkércsi templomban

Nyírkércs. Nyírkércs katolikus templomának védőszentje a Szűzanya, akit oda belépve a főoltáron láthatunk, megkoronázott királynőként.

Nyírkércs. Nyírkércs katolikus templomának védőszentje a Szűzanya, akit oda belépve a főoltáron láthatunk, megkoronázott királynőként. A Dicsőséges Rózsafüzér 5. titka: „Aki téged Szent Szűz a mennyben megkoronázott!” Ehhez hűen, a nyírkércsi kis katolikus nyáj május végén templombúcsújukat ünnepelték. Május hónap a Szűzanya hónapja, a római katolikus egyházban ekkor, és októberben lép legnagyobb fokára a Szűzanya-tisztelet. Az ünnepi szentmise szónoka, Hasulyó János, a Baktalórántházi Egyházközség kanonoka volt, aki júniusban ünnepli ezüstmiséjét.

János atya szentbeszédében hangsúlyozta, Égi Édesanyánk föntről mindenkire gondot visel, aki kéri az Ő oltalmát, menedékét. Ő, a szomorúak vigasztalója, özvegyek, árvák gyámolítója és oltalmazója, betegek gyógyítója, csüggedők reménysége, bűnösök menedéke, minden gyarló ember fontos számára. Isten Anya, Mária, a mi közbenjárónk, ha hozzá fohászkodunk, imáink, kéréseink meghallgatást nyernek Szent Fiánál. Ha elnyerjük kegyelmét, Isten mindenkor megsegít minket.

Az ünnepi szentmisén jelen volt Szkiba Tibor görög katolikus parochus, és Hajdu István káplán is. A szentmisét ünnepi körmenettel koronázták meg. A helyiek a vendéglátás erényét is megmutatták, így agapéval, és kötetlen beszélgetéssel ért véget az ünnepi alkalom.

- Némethné Csubák Éva -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában