Videó: Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa Nyíregyházán

Videó: Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa Nyíregyházán
© Fotó: police.hu
Nyíregyháza – A középfokú oktatási intézmények tanulói részére megrendezett vetélkedő célja a tanulók közlekedési ismereteinek bővítése és a balesetmentes közlekedésük elősegítése volt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a korábbi évek hagyományainak megfelelően idén is megrendezte az országos felmenő rendszerű „Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa” elnevezésű verseny megyei döntőjét. A megmérettetésre 2018. április 12-én Nyíregyházán került sor. Idén öt iskola hat csapattal nevezett a versenyre, ahol a jelentkezők három kategóriában (kerékpár, segédmotoros kerékpár, személygépkocsi) indultak. A megmérettetésen a diákok az elméleti feladatok megoldását követően gyakorlatban is összemérték tudásukat.

A kerékpáros kategória első helyezettje:

Ujváry Zoltán – Nyíregyházi Szakképzési Centrum Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma (Nyíregyháza)

A segédmotoros kerékpár kategória első helyezettje:

Mocsár Árpád – Mátészalkai Szakképzési Centrum Gépészeti Szakközépiskolája és Kollégiuma (Mátészalka)

A személygépkocsi kategória első helyezettje:

Papp Ádám – Mátészalkai Szakképzési Centrum Gépészeti Szakközépiskolája és Kollégiuma (Mátészalka)

A megyei fordulóban első helyezést elért tanulók képviselik megyénket az országos döntőben 2018. április 25-27-én Lentiben.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés