Videó: Közlekedési bírságolás fajult népfelkeléssé Grúziában

Videó: Közlekedési bírságolás fajult népfelkeléssé Grúziában
Grúzia – Könnygázzal és gumilövedékekkel oszlatta fel a rendőri túlkapások ellen tüntető tömeget a rohamrendőrség Batumiban.

A jelentések szerint mintegy kéttucatnyi sérültje van a Grúzia harmadik legnagyobb városában vasárnapra virradó éjjel kitört zavargásoknak. A kórházba szállítottak fele rendőr.

A rendvédelmi szervek és a civilek közötti konfliktust egy közúti ellenőrzés váltotta ki. A lakosok szerint a rendőrök több járművezetőt is indokolatlanul bírságoltak meg. Kezdetben csupán egy kisebb perpatvar alakult ki az érintettek között, ám rövidesem már több ezer ember lepte el Batumi főutcáját.

A tüntetők a rendőrkapitányság elé akartak vonulni, ahol rohamrendőrök állták az útjukat. A karhatalmi erők könnygázzal és gumilövedékekkel próbálták visszaszorítani a tömeget. A civilek válaszul utcakő-záport zúdítottak az egyenruhásokra.

A zavargások résztvevői egy idő után már politikai jelszavakat kezdtek skandálni. Az összecsapások során a kormánypárt, a Grúziai Álom egyik parlamenti képviselője is megsérült. A tüntetők járműveket, főleg rendőrautókat borítottak és gyújtottak fel.

A rendfenntartó erőknek csak vasárnap hajnalra sikerült szétoszlatniuk a tömeget. Batumiban jelenleg nyugalom van, és a tüntetés helyszínén tart a romok eltakarítása – adta hírül az UNIAN.

– Palkó István –

Címkék: , ,


További hírek a Nagyvilág kategóriából

Sporthírek


hirdetés