Videó: Magyar állampolgársága is volt a vesztegetésen ért ukrán főbírónak

Videó: Magyar állampolgársága is volt a vesztegetésen ért ukrán főbírónak
Ukrajna – Több százezer dollár mellett egy magyar útlevelet is találtak annak a bírónak a lakásán, akit vesztegetésen értek tetten az ukrán titkosszolgálat nyomozói.

Az ukrán Legfelső Gazdasági Bíróság ítélethozójára akkor csaptak le az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) ügynökei, amikor egy kijevi sörözőben 5 ezer dollárt vett át abból a tízezerből, amit egy vállalkozótól követelt. A baksist annak fejében kérte, hogy szemet hunyjon ügyfele üzleti tevékenysége fölött.

A kárpátaljai származású S. Viktor munkahelyi irodájának és lakásának átkutatásakor a nyomozók további 300 ezer dollár összegű készpénzre, további 450 ezer USD-ról szóló adóslevélre, valamint az ő nevére kiállított magyar útlevélre bukkantak. Az is bebizonyosodott hogy a bíró biztosítási csalást is elkövetett, amikor megszervezte saját luxuskocsijának ellopatását, amiért jelentős biztosítási összeg ütötte a markát.

S. Viktort a helyszínen őrizetbe vették. Jurij Lucenko főügyész saját kezűleg írta alá a korrupt bíró hivatalos meggyanúsítását.

– Palkó István –

Címkék: ,hirdetés