Videó: Megkezdődött a Tispol ellenőrzés

Videó: Megkezdődött a Tispol ellenőrzés
© Fotó: police.hu
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Az európai szintű kampány alatt a rendőrök Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén is ezúttal elsősorban a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzik.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve alapján kerül sor 2017. március 17. és 19. között Magyarországon is a Tispol Seatbelt elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzésre. A háromnapos európai szintű kampány ideje alatt rendőri ellenőrzésre kell számítaniuk a gépjárművezetőknek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is több helyszínen. A rendőrök elsősorban a passzív biztonsági eszközök (biztonsági öv, gyermekbiztonsági rendszerek, bukósisak) használatát, de emellett az okmányok, engedélyek meglétét, érvényességét, a gépjárművek műszaki állapotát is ellenőrzik. A fokozott ellenőrzés célja a megelőzés, a balesetek kockázati tényezőinek csökkentése.

A passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a halálos sérülések esélye. A biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának tovább növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés