Videó: Meleg pingvinpár rabolt egy fiókát a szüleitől

Videó: Meleg pingvinpár rabolt egy fiókát a szüleitől
© Forrás: Facebook
Odensen – A dániai állatkertben a meleg pingvinek annyira szerettek volna utódot, hogy egy óvatlan pillanatban lecsaptak az egyedül hagyott fiókára.

Amíg a szülök úsztak a fióka magára maradt, a meleg pingvinek pedig Sandie Hedgegard Munck gondozó szerint azt hihették, hogy a szülők nem gondozzák megfelelően a kicsinyüket, ezért magukhoz vették.

Az odenseni állatkert gondozói úgy gondolták, hogy ha a biológiai szüleinek nem kell a kicsi, akkor a meleg pár tartsa meg a fiókát. Egy nap múlva azonban a szülök rájöttek, hogy mégiscsak övék a gyerek és összetűzésbe kerültek a meleg pingvinekkel. Az eset végére az állatokat gondozó Sandie Hedgegard Munck tett pontot, aki egy kis közbeavatkozással visszaadta a kis pingvint a szüleinek.

De, hogy boldog véget érjen a történet a meleg pingvinpár kapott egy tojást egy másik anyukától, aki képtelen lenne gondozni a kicsit.

Forrás: 24.hu


A madaraknál a hímek vannak többségben
Debrecen - A kutatás nagy mértékben hozzájárulhat a veszélyeztetett fajok megőrzéséhez. A lilék, cankók és rokonfajaik szaporodásának ökológiai, demográfiai és genetikai jellemzőit vizsgálja kutatásában a Debreceni Egyetem neves etológusa, Székely Tamás. A projekt az NKFIH legkiválóbb felfedező k...
Nagy-Britannia - Nem könnyű a természetfotósok dolga, a vadon élő állatokat igen nagy kihívás lencsevégre kapni. Kíváncsiságuk ugyanis gyakran felülkerekedik az óvatosságon, és ahelyett, hogy élőhelyükön megszokott viselkedésüket produkálnák, olykor beledugják a fejüket a kamerába, vagy felpattannak...
hirdetés