Videó: Neked is rémálmaid lesznek ettől a fej nélküli robotkutyától

Videó: Neked is rémálmaid lesznek ettől a fej nélküli robotkutyától
© Forrás: YouTube / Boston Dynamics
USA – A Boston Dynamics legújabb fejlesztése a Terminátor és egy cuki Pixar-karakter mesteri keveréke lett.

Az amerikai cég nemrég rövid teaservideóban mutatta be a nagyvilágnak a SpotMini legújabb változatát. A sárga robotkutya egyszerre tűnik hipercukinak és borzasztóan félelmetesnek, szóval csak saját felelősségre tessék megnyomni a lejátszás gombot.

A friss verzió számos változtatáson esett át az elődhöz képest: rikító műanyagelemekkel pakolták tele, sokkal simább lett a mozgása, és ami a legfontosabb, eltűnt a daruszerű feje/csápja/ötödik lába/akármije, amivel képes volt kisebb tárgyakat megmozgatni.

A hosszú és keskeny elemet szenzorokkal gazdagon megrakott arcszerű panel váltotta, aminek olyan hatása van, mintha a SpotMini nyolc szemmel bámulna bele a lelkedbe. És ha ehhez hozzávesszük, hogy a mozgása már-már egészen állatszerű, nem kizárt, hogy sokak rémálmaiban köszön majd vissza.

Egyelőre nagyon keveset tudni a robotról, a cég ígérete szerint nemsokára előállnak pár új infóval. Annyi biztosnak tűnik, hogy 30 kilót nyom, tud lépcsőt mászni, és az akadálypályán is jól boldogul.

Forrás: The Drive / Guardian


Eljött a gépek lázadása! Ez a robot könnyűszerrel kijátssza az idegesítő, no és nem kicsit diszkrimináló nem vagyok robot captchát, ami egyébként megkeseríti az emberek életét is rendesen. Videó: Két nap alatt házat építeni? Egy robot megcsinálja Timelapse videón, hogyan képes egy ausztr...

Timelapse videón, hogyan képes egy ausztrál cég robotja rövid időn belül elkészíteni egy házat.
hirdetés