Videó: Nemzetközi szolgálati kutyás verseny Baktalórántházán

Videó: Nemzetközi szolgálati kutyás verseny Baktalórántházán
© Fotó: police.hu
Baktalórántháza – A kutyavezetők és a szolgálati ebek négy kategóriában mérik össze felkészültségüket a négy napon át tartó rendezvényen.

A Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság rendezi meg a II. Nemzetközi szolgálati kutyás versenyt 2018. augusztus 21-e és 24-e között Baktalórántházán. A versenyen az Országos Rendőr-főkapitányság, a Készenléti Rendőrség és valamennyi területi rendőr-főkapitányság, továbbá az együttműködő társszervek, így a polgárőrség, a büntetés-végrehajtás, a nemzeti adó- és vámhivatal, a honvédség, valamint a lengyel, a cseh, a román és a szlovák rendészeti szervek csapatai mérik össze szakmai felkészültségüket, tudásukat. A kutyavezetők és négylábú munkatársaik előzetesen négy kategóriában nevezhettek. A kutyák kiképzésének megfelelően választhatták a járőrkutya-vezető, a kábítószer-kereső kutyavezető, a robbanóanyag-kereső kutyavezető és a nyomkövető kutyavezető kategóriákba tartozó versenyszámokat. A mindennapok szakmai feladatait megidéző versenyszámokat független zsűri bírálja és értékeli, amelynek tagjai a kutyavezetői szakterület elismert képviselői.

A szakmai versenyt dr. Balogh Barnabás r. ezredes a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese, valamint dr. PhD. Less Ferenc r. alezredes a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Kutyavezető-képző és Állatfelügyeleti Központ főosztályvezetője nyitotta meg Baktalórántházán 2018. augusztus 21-én.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés