Videó: Nyíregyházán járt a méregvonat – De mi is ez?

Akt.:
Videó: Nyíregyházán járt a méregvonat – De mi is ez?
Nyíregyháza – Vasúti chemtrail? No nem egészen: a nemrégiben, a nyíregyházi vasúti átjárónál lefilmezett permetező vonat nagy figyelmet keltett az internetezők körében, mivel ritkán találkozunk síneken suhanó gyomirtó szerelvénnyel.

Pedig semmi titokzatos nincs bennük: a permetező vonat voltaképp egy személykabinból készült permetező, ami maga után húzza a méregtartályát. Ahogy elhalad, “méregzöld” folyadék marad a nyomában. Valahogy úgy, ahogy az Nyíregyházán is történt:

Korábban azt nyilatkozta a MÁV, hogy sorra járják a permetező vonatok a hazai vasúthálózatot.

A rendszeres vegyszeres gyomirtás célja a karantén jellegű élősködő növények elszaporodásának megállítása – fejtette ki a MÁV egy korábbi sajtóközleményében a permetezés okát. – A gyomnövényzet gátolja a csapadékvíz elvezetését, ezért az ágyazat egyre jobban elsárosodik, a sínkorona fölé nőtt növények pedig akadályozhatják a vonatforgalom lebonyolítását, nehezítik és balesetveszélyessé teszik a munkavégzést a rendező-pályaudvarokon, végül a kiszáradt növényzet tűzveszélyessé is válhat.”

Az alábbi videó pedig bemutatja, hogyan is kell elképzelnünk egy permetező vonatot – noha a felvételen szereplő szerelvény nem azonos a Nyíregyházán lefilmezett vonattal. Az alábbi felvételen egy, a G&G Növényvédelmi és Kereskedelmi Kft. technológiájával dolgozó szerelvényt mutatnak be. A G&G technológia érdekessége, hogy csak akkor permetez, amikor egy gyomfelismerő rendszer gyomosodást észlel – az útátjárók előtt automatikusan kikapcsolja a permetezést. Ezt a gyomirtási technológiát jelenleg Belgiumban, Norvégiában, Svédországban, Dániában alkalmazzák – Magyarországon nem.

Forrás: Levadászva


Videó: “Döbbenetes látvány volt” – Permetező vonat Nyíregyházán

Nyíregyházán – Különös felvételt tettek közzé az interneten: a felvétel egy nyíregyházi vasúti átkelőhelynél készült. “Gyomirtás ahogy még talán Te sem láttad” – írja a felvétel készítője.
hirdetés