Nyíregyháza hírei

2013.07.31. 19:21

A mentás-barackos limonádé vitte el a pálmát a döntőben

Nyíregyháza - Lapunk nyár elején hirdette meg limonádé-versenyét, a felhívásra pedig közel ötven receptet küldtek be előfizetőink. Nagy János, a Las Palmas bártendere értékelte a beérkezett recepteket és kiválasztotta azt az ötöt, melyek közül a szerdai, Las Palmasban rendezett döntőben kikerült a győztes.

Nyíregyháza - Lapunk nyár elején hirdette meg limonádé-versenyét, a felhívásra pedig közel ötven receptet küldtek be előfizetőink. Nagy János, a Las Palmas bártendere értékelte a beérkezett recepteket és kiválasztotta azt az ötöt, melyek közül a szerdai, Las Palmasban rendezett döntőben kikerült a győztes. Miután Zsindelyes Tamás, Gyetkó Lászlóné, Grygorian Gabriel, Dinó Csaba Krisztián és Hajdu László elkészítette a különleges limonádékat, Nagy János, Hacsa Bertalan üzletvezető, és lapunk két munkatársa, Toronicza Péter és Száraz Ancsa értékelte az italokat a látvány, az íz, illetve az összhatás alapján.

Jó dolguk volt, hiszen a limonádékóstolás hálás feladat! Volt mangós, aloe verás, mentás-barackos, köszmétés és violás limonádé, a díszítő elemek között pedig a dínó alakú gumicukor mellett a pálmafát formázó aloe vera is az alkotó kreativitását dicsérte.

A zsűri döntése alapján a győztes Grygorian Gabriel receptje lett, a második helyen Zsindelyes Tamás és Hajdu László osztozott, és a harmadik helyen is holtverseny alakult ki: a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Gyetkó Lászlóné és Dinó Csaba Krisztián állhatott fel. A győztes a Las Palmas vacsora- és koktélutalványát nyerte, a két második helyezett 5 ezer forint értékű ajándékcsomagot kapott, a harmadik helyen végzett versenyzők pedig lapunk ajándékait vihették haza.

Limonádéversenyünk legjobbja azt mondja, szívesen kísérletez frissítő italokkal, készített már epres-mentás, málnás-mentás és zöldalmás-mentás változatot is, de végül a mellett döntött, amelyben a mentát barackpürével egészítette ki. – Szeretem a mentát, mert kiváló hűsítő, ebben a limonádéban is az dominált, a baracknak csak kísérő szerepe volt – mesélte a fiatalember, aki ha elkészül egy-egy változat, előbb a családtagjaival, majd a kollégáival kóstoltatja meg az új ízeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!