Videó: Putyin, a szárnyas tokhalász

Videó: Putyin, a szárnyas tokhalász
© Forrás: YouTube
Egy asztrahanyi amatőr szobrász szárnyas medveként álmodta és kovácsolta bronzba az orosz államfőt, aki méretes karma közt épp egy volgai tokhalat szorongat.

A tokhalat markoló Putyin-fejű, szárnyas medve egyik lábával egy kimúlt sasra tapos. Az alkotó elmondta, hogy az elnök medveteste Oroszországot, a szárnya a szabadságot, az eltaposott sas az ellenséget, a tokhal pedig egyrészt szülővárosát, Asztrahanyt, másrészt a jólelkűséget szimbolizálja. Utóbbit azért, mivel Vlagyimir Putyin néhány éve saját kezűleg telepített a Volgába több száz ivadékot ebből a halfajból.

Viktor Kropacsov bevallotta, hogy a nem mindennapi műalkotás ötlete több mint fél évtizede megfogant benne, és mostanra ért meg arra, hogy meg is testesüljön. Az amatőr szobrász feltett szándéka, hogy a szobrot személyesen juttatja el Putyinnak, amint alkalom nyílik rá.

Az orosz internetes közösség vegyes érzelmekkel fogadta a szobrot. A legtöbb hozzászóló nem is az elnök medvetestére vagy a szárnyára csodálkozott rá, hanem a meglehetősen aprócska férfiasságára, amelynek szimbólumértékéről a művész szerényen hallgatott – írja a Glavred.

– Palkó István –
hirdetés