Videó: Saját kislányát próbálta elrabolni egy férfi Ukrajnában

Illusztráció
Illusztráció
Ukrajna – Az iskolai térfigyelő kamera előtt vitte ki az iskolából sikoltozó kislányát Ternopilban egy elkeseredett elvált apa.

A felvételek tanúsága szerint a férfi hosszú percekig járkált fel-alá az egyik ternopili alsó tagozatos iskola folyosóján, miközben a gyerekek egy ünnepségen vettek részt. Az ügyeletes nevelő figyelmetlenségét kihasználva a szünetben ölbe kapott egy kislányt, akivel kirohant az ajtón.

Ekkor már ketten is utána eredtek. Szerencsére az iskolaudvaron megbotlott és elesett, így a kapálózva sikoltozó gyereket sikerült kitépni a kezeiből. A kislány eközben könnyebb sérüléseket szenvedett.


Forrás: YouTube | Andrii Peliukhivskyi

Utóbb kiderült, hogy a gyerekrabló a kislány édesapja, aki sérelmezte, hogy a közös gyereküket a válást követően a bíróság az anyának ítélte. A férfi több ízben is megfellebbezte az ítéletet, arra hivatkozva, hogy volt hitvese mostohán bánik a kislánnyal. A gyámügyi hatóság azonban nem látta megalapozottnak a vádakat.

A hatóságok egyelőre testi sértés okozása címén indítottak eljárást a gyerekrabló apa ellen. A kislány édesanyja eközben kezdeményezte a volt férje szülői jogainak megvonását – írja a ZIK.ua hírportál.

– Palkó István –
hirdetés