Videó: Tűzmegelőzési bemutatót tartottak Kisvárdán

Akt.:
Videó: Tűzmegelőzési bemutatót tartottak Kisvárdán
© Fotó: katasztrófavédelem
Kisvárda – Péntek délelőtt Kisvárdán, a Vári Emil Általános Iskolában egy lakástűz bemutatóval hívta fel a figyelmet a megelőzés fontosságára a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzmegelőzési Bizottság, ahol az érdeklődők láthatták, mekkora gondot okozhat egy rosszul rögzített, elboruló égő gyertya, vagy egy zárlatos fényfüzér.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzmegelőzési Bizottság évről-évre a megye nagyvárosaiban hívja fel a figyelmet arra, milyen veszélyeket rejt magában a sütés-főzés, illetve a szobában elhelyezett kályha, magára hagyott meggyújtott gyertya.

Péntek délelőtt Kisvárdán, a Vári Emil Általános Iskola udvarán állították fel a szobaként berendezett konténert, ahol azt szemléltették, hogy egy felügyelet nélkül hagyott, elboruló égő gyertya, vagy egy zárlatos fényfüzér milyen károkat tud okozni, ha a lángok percek alatt átterjednek a helyiségben lévő berendezési tárgyakra.

A tűzmegelőzési bemutatón Leskovics Zoltán tű. alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő ismertette az adventi és karácsonyi időszak veszélyeit. Mint mondta, nem telik el ünnep karácsonyfa vagy adventi koszorú tűz nélkül, mivel a fűtött lakásban hamar kiszáradnak a fenyőfák és az élő ágakból díszített adventi koszorúk, amelyek az égő gyertyától pillanatok alatt meggyulladhatnak. A felügyelet mellett fontos, hogy ezek környezetében ne helyezzünk el gyúlékony tárgyakat, illetve a nagyobb biztonság érdekében egy nem éghető anyagból készült alátétre helyezzük a koszorút, ne pedig közvetlenül az asztalterítőre.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés