Videó: Volt jégeső, vihar, villámlás megyénkben is – Kállósemjénben pincékbe tört be a víz

Akt.:
Videó: Volt jégeső, vihar, villámlás megyénkben is – Kállósemjénben pincékbe tört be a víz
Nyíregyháza, Kállósemjén – Tornádó volt a Tolna megyei Bátán, és több településen is jégeső pusztított – számolt be az M1 aktuális csatorna híradója szerda este. A heves zivatarok, illetve felhőszakadás veszélye miatt az ország középső és keleti részein számos járásban elsőfokú riasztás volt érvényben. Megyénkben is megérkezett az eső, hol kisebb, hol nagyobb intenzitással esett.


Volt, ahol villámlott, és több helyen jég is esett. A katasztrófavédelem ügyelete arról adott tájékoztatást, hogy Kállósemjénben több családi ház pincéjébe tört be a víz, amit ki kellett szivattyúzni. Csütörtökön napközben jobbára a Tiszántúlon és Borsodban lehet zivatar, várhatóan heves kísérőjelenségek és felhőszakadás nélkül.

KM/MTI

A katasztrófavédelem közleménye

A szerdán átvonuló vihar miatt elsősorban vízeltávolításokhoz kérték a tűzoltók segítségét Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Egy nagyméretű tölgyfa ága hasadt le szerdán délelőtt Csaroda és Hetefejérce között, amely a közúti forgalmat veszélyeztette. A tarpai önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt. Kállósemjénben, szerdán este a több helyen hirtelen lezúduló esővíz okozott gondokat. A település több utcájában lakóházak pincéjébe tört be a víz, ami az ott lévő értékeket veszélyeztette. Így a Kossuth, Rákóczi és Toldi utcákban kellett a helyi önkéntes és a nyírbátori, valamint a nyíregyházi hivatásos tűzoltóknak beavatkozniuk motoros szivattyúk segítségével, de Nyíregyházán, a Meggyes utca egyik lakóházánál is hasonló esemény adott feladatot a tűzoltóknak. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

KM-MTI

Felhőszakadás, jégeső Kállósemjénben:

Forrás: youtube / szabolcs978
hirdetés