Videó: Zenével a bűnmegelőzésért Tiszadobon

A zene az kell…
A zene az kell… - © Fotó: police.hu
Tiszadob – Hátrányos helyzetű fiatalokat szólított meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság programja. A résztvevők folytatni kívánják a megkezdett munkát.


Lezárult az a bűnmegelőzési program, melyet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya 2014-ben dolgozott ki „A zene az kell, hogy ne vesszünk el, hogy mégse adjuk fel!” címmel a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács pályázati felhívására. A projekt gyermekvédelmi intézményekben nevelkedő, fokozottan hátrányos helyzetű fiatalok szabadidejének hasznos eltöltéséhez kínált alternatívát. A pályázati forrásból hangszereket vásároltak, zene- és táncpedagógusok foglalkoztak a gyerekekkel. Az oktatást a Mátészalkai Gyermekvédelmi Központban indították, majd az eredményeket látva csatlakozott a Tiszadobi Gyermekvédelmi Központ is.

A 2016. május 13-án Tiszadobon tartott záró rendezvényen azok a gyerekek léptek fel, akik kihasználták a pályázat nyújtotta lehetőséget. Az eseményen Dr. Hatala József miniszteri biztos, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vezetése, valamint a résztvevő intézmények is sikeresnek értékelték a megszólított fiatalok körében népszerű programot. Úgy döntöttek, hogy újabb pályázati forrásból folytatják a megkezdett munkát, és a megyéből más gyermekvédelmi intézetet is bekapcsolnak.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés