Videóbíró

Illusztráció
Illusztráció
A franciák bizonyára átkozták, a spanyolok pedig üdvözítették a tesztelés alatt álló videóbírót. Kedden este a két nemzeti válogatott focimeccsén Felix Zvayer játékvezetőnek volt egy segítője, aki kétszer is felülbíráltatta a sípos döntését. Mán László jegyzete.

Először a franciák találatát nem érvényesítette, miután lesről lőttek a kapuba. Aztán a spanyoloknál más volt a szitu, bebizonyosodott, hogy a második hispán gólt nem előzte meg lesállás. Kell-e, vagy nem? Sokan vélik úgy, hogy a játékvezető tévedése benne van a pakliban, mások szerint a videóbíróval még igazságosabbá lehet tenni egy mérkőzést. Mindkét félnek igaza lehet, ám a fejlődés megállíthatatlan. Ráadásul például teniszben és az ­amerikai fociban már elfogadott és bevált ez a fajta segítség.

Ami a szabályok változását illeti, nem lenne logikátlan, ha a fociban is bevezetnék az időkérést és a nevezett keret valamennyi játékosát be lehetne cserélni. A labdajátékok közül meccs közben szinte lehetetlen kommunikálnia a szakmai stábnak a játékosokkal, általában a kispadhoz közeliekkel szoktak üzenni. Félidőnként egy-egy perc beleférne, cserélni pedig miért nem lehetne úgy, mint a kispályás fociban vagy a futsalban?

Mán László

Címkék: ,


További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés