Vidor – már ötven helyszínen

Vidor – már ötven helyszínen
A szervezők az idén végre megnyugtató anyagi kondíciókkal láthattak neki az V. VIDOR Fesztivál megtervezésének.  Bővebb információk az idei fesztiválról. [.pdf – 93KB]

Tavaly a központi forrásból közel sem kaptak annyit, mint amennyire számítottak, 2006-ban azonban a Nemzeti Kulturális Alap rangjához méltóan támogatja Közép-Kelet-Európa legnagyobb ingyenes színházi és világzenei fesztiválját.

- A 88 magyarországi fesztivál közül a VIDOR a 7. helyre került a támogatási listán – mondta büszkén Tasnádi Csaba fesztiváligazgató. – Ezzel megelőztük a Pécsi Országos Színházi Találkozót, és csak olyan rendezvények szerepelnek előttünk, mint például a Művészetek Völgye, vagy a Szegedi Szabadtéri Játékok.

A szervezők továbbra is arra törekednek, hogy a VIDOR igazi népünnepély legyen: a Kossuth téren szeptember 1 és 9 között ismét világsztárok lépnek a közönség elé, de az idén először utcaszínházi versenyprogram is indul.

Világsztárok most is lesznek

A kilenc napos fesztivál alatt 50 helyszínen 450 program várja a közönséget. A színházi program mellett bábelőadások, utcaszínház, utcazene, dumaszínház és képzőművészeti kiállítás is lesz a palettán. A Kossuth téri nagyszínpadon esténként olyan világsztárok lépnek fel, mint a nyitónap vendége, a Buena Vista Social Club sztárja, a legendás Eliades Ochoa.

Igazi meglepetés a BBC által felfedezett Lura a Zöldfoki Szigetekről, aki a szaklapok szerint a következő évtized legnagyobb sztárja lesz. Igazi unikum lehet a francia Titi Robin koncertje, valamint az elefántcsontparti Dobet Gnahoré, akit szintén jelöltek a BBC világzenei díjára.

A filmes programban a tavalyi év legjobb magyar vígjátékait vetítik majd.

– Zajácz D. Zoltán –
hirdetés