Vidor: Elképesztő volt a nyitány! Ma este Kistehén, Los de Abajo és Mystical Plants!

Akt.:
A Vidor Fesztivál első napja
A Vidor Fesztivál első napja
Nyíregyháza – Fantasztikus koncertekkel indult pénteken este az idei összművészeti fesztivál.

A hömpölygő tömeg már a megnyitóünnepség előtt jelezte: itt valami készül. Mégpedig a XV., jubileumi VIDOR Fesztivál.

– Nyíregyházi vagyok, így számomra nagy öröm, hogy együtt ünnepelhetek önökkel – mondta dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, és hozzátette: a nemzet gyökere és jövője egyaránt a kultúrájában rejlik. Ezért fontos annak mindennapi ápolása, továbbadása, de ez sem működhet együttműködés nélkül. Ennek kiváló példája a VIDOR Fesztivál, ahol a legkülönfélébb műfajok adnak egymásnak randevút, és ahol mindenki megtalálja a neki tetsző programot. – Talán azért ennyire kiváló ez a programsorozat, mert magunknak és a hozzánk érkezőknek szervezzük – mondta a megyeszékhely polgármestere, dr. Kovács Ferenc, aki köszöntőjében elsősorban azokat emelte ki, akik az elkövetkező több mint egy hétben azért fognak dolgozni, hogy a fesztiválozóknak semmire se legyen gondjuk, csak a felhőtlen szórakozásra.

SIP_5877

Kattintson a képre a galériáért!

– Azzal, hogy nyíregyházi a kormányt a megnyitón képviselő államtitkár, a főtámogató, Bige László és az ötletgazda, Tasnádi Csaba, még inkább a magunkénak érezhetjük a VIDOR-t – fogalmazott a polgármester.

– Büszke vagyok arra, hogy egy ilyen nagyszerű eseménysorozatot támogat­hatok – mondta Bige László. A Bige Holding Csoport elnök-vezérigazgatója arra kérte a hallgatóságot, hogy az elkövetkező nyolc napban üljenek le a téren a barátaikkal, igyanak meg egy pohár finom bort, és hallgassanak jó zenéket – mert a fesztivál célja, hogy összehozza az embereket.

SIP_5907

Kattintson a képre a galériáért!

Kirják Róbert, a sorozatot szervező Móricz Zsigmond Színház ügyvezető-igazgatója elmondta: az első pillanattól a fesztivál szervezőcsapatának tagja, így minden egyes rezdülését ismeri. – Szerettük volna méltó módon megünnepelni a jubileumot, és a főtámogatónknak köszönhetően ezt meg is tudjuk valósítani. Nagyon magas színvonalú lesz a fesztivál, amely új elemekkel és új helyszínekkel is bővült – mondta, majd a színpadra hívta a VIDOR ötletgazdáját, dr. Tasnádi Csabát.

– Egyedülálló a sorozat, hiszen a programok kilencven százaléka ingyenes, így korra, nemre, társadalmi helyzetre tekintet nélkül mindenkinek lehetőséget ad a szórakozásra – mondta Tasnádi Csaba, majd felengedték a lufikat és elkezdődött a XV. VIDOR Fesztivál.


A tegnapi koncertek képekben:

Besh o droM koncert:

SIP_5972

Kattintson a képre a galériáért!

Sergent Garcia koncert:

ATI_4996

Kattintson a képre a galériáért!

Karmapirin koncert:

ATI_5069

Kattintson a képre a galériáért!


Ma este Los de Abajo!


Megmutathatják a bulis oldalukat is

Aki pozitív töltetre vágyik, szombaton menjen el a VIDOR kertbe!

Büszkék vagyunk arra, hogy újra felkértek minket a szervezők. Kifejezetten jó, hogy a korábbi, nagyszínpadi koncert után most a VIDOR kertben lépünk fel, és megmutathatjuk a zenekar másik, bulisabb oldalát – mondja a Mystical Plants basszusgitárosa, Balázs Béla, hozzátéve: örülnek, hogy ők alapozhatják meg a fesztivál bensőségesebb, lazább hangulatát szombaton este.

Merész, könnyed

A Mystical Plants merész, könnyed dallamai az electro funkban és az acid-jazz második nagy hullámában gyökerezik. Nehezen bekategorizálható stílusuk a soult, a bluest és a funk-ot elektronikával fűszerező, táncra hevítő zenei masszává vált. Rengeteg koncertet adnak, olyan helyszíneken is, mint az A38 hajó, a Dürer-kert, az MR2 Akusztik, és most tértek haza egy litvániai turnéról, ahol hatalmas sikert arattak. Aki pedig élőben szeretne ráerősíteni a pozitív töltetre, augusztus 27-én a VIDOR kertben lazíthat az együttessel.


Kistehén zenél a belvárosban

A 2002-es „Én a kistehén” Sziget-reklámmal indult útnak, azóta pedig nagy utat járt be Kollár-Klemencz László zenekara, a Kistehén, amely szombaton hétkor csap a húrok közé, a rajongók nagy-nagy örömére.

A Szájbergyerek-feelinget a Los de Abajo követi. Amikor a Talking Heads alapítója, David Byrne először hallotta az együttest, tudta, hogy a banda világhírre van ítélve. S valóban, húsz évvel a megalakulásuk után még mindig a világzenei szféra meghatározó alakjai. Ízig-vérig mexikói zenét játszanak, de a mariachi muzsikát jól kombinálják a rock, a ska, a cumbia és a reggae ritmusaival, erőteljes hangzást hozva létre.


Még a villamos sem aluszik

A Hősök terén álló villamos nyitvatartási ideje a fesztivál alatt megváltozik: a Nyíregyházi Városvédő Egyesület szeptember 3-áig hétköznap 14–22 óra, szombaton és vasárnap pedig 10–22 óra között várja a 105 éves villamos iránt érdeklődőket. Az utastérben lévő kiállítás a nyíregyházi villamosközlekedés kezdetének évfordulója alkalmából újabb képekkel, a villamos pályáját bemutató mozgókép-felvételekkel és a Nyírvidék cikkeivel bővült.


A szombati program

Móricz Zsigmond Színház
Nagyszínpad
19 óra: A három sárkány – József Attila Színház, Budapest

Krúdy Kamara
18 és 22 óra: Elhanyagolt férfiszépségek – FÜGE Produkció, Budapest

Kossuth tér
15.30: Karikaturisták
15.30: Pantomimesek
15.30–19 óra: Törpakrobatika
16 óra: Matyi a Ludas, Bab társulat, Budapest (interaktív játék, óriásbábokkal)
18 óra: Focizsonglőr
19 óra: KiSTeHéN-koncert
20.30: Los de Abajo-koncert
22 óra: Gondolj rám – filmvetítés
23.30: Tűzzsonglőrök

Korzó színpad
15 óra: Góbé gyermekkoncert
16.30: Tibi a hegyről
17.30: Dániel Balázs Boogie Woogie Trió & Pleszkán Écska

Bessenyei tér
18.40: Térzene

VIDOR kert
23 óra: Mystical Plants-koncert

Városalapítók tere
17.30: Agni Triom Duo – új-cirkusz társulat

Móricz Zsigmond Színház Galéria
18.30: Nemlétező Tárgyak Tárlata – kiállításmegnyitó (Halvány lila dunszt… Fűzfán fütyülő rézangyal)

Városi Galéria
17 óra: Szín-Képek – válogatás az I., II., III. Hajdúnánási Ifjúsági Alkotótábor anyagából – megnyitó
Pál Gyula Terem
14 óra: Ösztöndíjasok – Székhelyi Edith festőművész, Szolanics Elvira keramikusművész és Verebélyi Olga szobrászművész alkotásai – megnyitó
Krúdy Gyula Art Mozi
17.30: Rendes fickók, amerikai film
Dózsa György utca 1–3.
17 óra: BMX-akrobaták
Városháza előtt
15.30 és 17 óra: Baross Imre Artistaképző Iskola – az intézmény nyolc tanulója zsonglőr, lábzsonglőr, emelő, görgő, egykerekű és handstand számokkal kápráztatja el a járókelőket
17.30: Street Comedy show – Deborah Cattaneo légtornász, a Duotrixx stand up-zsonglőrjei, Percsényi Patrik zsonglőr

Korzó Bevásárlóközpont előtt
15.30–24 óra: VIDOR falu

Korzó Bevásárlóközpont fölött
17 óra: Slackline-bemutató

Móricz Zsigmond megyei könyvtár
11 óra: Titkok a titokról – Karádi Nóra és Karádi Zsolt képei a teátrum 2015/2016-os évadáról – megnyitó

Géberjéni művelődési ház
17 óra: Így volt, igaz volt. Vidám történetek a régi világból – Kuckó Művésztanya Utcaszínház, Debrecen

Mustár FM, FM 89.6
0–24: Best of VIDOR


Felkészültetek a Vidorra? Besh o droM, Sergent Garcia – Ez ütős nyitány lesz!

Nyíregyháza – Új helyszínekkel, erős színházi versenyprogrammal és párját ritkító zenei kínálattal várja a ma kezdődő VIDOR Fesztivál a felhőtlen kikapcsolódásra vágyó kicsiket és nagyokat. Szeptember 3-áig koncertek, utcaszínházi és bábelőadások, zsonglőrök, pantomimesek, karikaturisták, BMX-akrobaták szórakoztatják a Nyíregyházán élőket és ide érkezőket, de húsz megyei településen is lesznek vidoros események.


 

Rúzsa Magdi, Péterfy Bori, Honeybeast – Nálunk már letölthető a Vidor műsorfüzet!

15 órája | Nyíregyháza – Már nem kell sokat aludni, és itt a Vidor Fesztivál! Addig is lehet jó előre vidorogni a műsorfüzetet bújva: az idén 15 éves összművészeti fesztivál Nyíregyházán, valamint a megye további húsz településén augusztus 26–szeptember 3. között koncertekkel, színházi és bábelőadásokkal, akrobatákkal, zsonglőrökkel, pantomimesekkel, kiállításokkal és sok-sok nevetéssel várja az önfeledt kikapcsolódásra vágyókat.


Egy hét VIDOR-gás

Nyíregyháza – Több száz programot kínál a jubileumi fesztivál.


Megkérdeztük: Ön részt vett már a VIDOR Fesztivál valamelyik rendezvényén?

Nyíregyháza – A bökönyi Földi János nagyon sok jót hallott már a fesztiválról. Ettől függetlenül nem volt még lehetősége részt venni rajta, éppen ezért úgy tervezi, az ideire mindenképpen kilátogat. – Az ismerőseim élménybeszámolói szerint színvonalas rendezvénysorozatnak képzelem el – válaszolta.


Sztárokkal ünnepel az idei VIDOR Fesztivál

Nyíregyháza – Nehéz lesz választani a programok közül, bánhatja, aki kihagyja az idei fesztivált!

hirdetés