VIDOR: garantált szórakozás

Láthatjuk Hernádi Juditot és Kovács Patríciát is
Láthatjuk Hernádi Juditot és Kovács Patríciát is
Nyíregyháza – A fesztiválozóknak csupán egy problémájuk lesz: nem fognak tudni választani a jobbnál jobb programok között.

Jubilál a VIDOR: az idén 15 éves összművészeti fesztivál augusztus 26–szeptember 3. között Nyíregyházán, valamint a megye további húsz településén koncertekkel, színházi és bábelőadásokkal, akrobatákkal, zsonglőrökkel, pantomimesekkel, kiállításokkal és sok-sok nevetéssel várja az önfeledt szórakozásra vágyó kicsiket és nagyokat.

Kimagasló színvonal

A hagyományokhoz híven ebben az évben is a legvidámabb darabok szerepelnek a színházi versenyprogramban, és nagyszerű művészek lépnek színpadra – a helyszín a Móricz Zsigmond Színház nagyszínpada, illetve a Krúdy Kamara. A hazai színházi élet kiemelkedő alakjai – mások mellett Őze Áron, Fekete Ernő, Kern András, Szervét Tibor, Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Földes Eszter, Ónodi Eszter, Börcsök Enikő, Hernádi Judit, Kovács Patrícia – vendégeskednek a fesztiválon, amelynek nyolc napja alatt 16 kiváló előadást láthat a közönség, a színvonalas szórakoztatásról pedig olyan neves teátrumok gondoskodnak, mint a Katona József, a Thália vagy a Vígszínház, de nagy sikerre számíthat az Orlai Produkciós Iroda és a Nézőművészeti Kft. előadása egyaránt.

A 15. fesztivál változásokat is hoz: minden este két fantasztikus koncert lesz a Kossuth téren, ahol mások mellett színpadra lép a világhírű Boban Markovic, de minden bizonnyal hatalmas tömeg hallgatja majd Rúzsa Magdit, a Budapest Bárt vagy Péterfy Borit is. A Korzó Színpad kimagaslóan gazdag programmal várja a fesztiválozókat, hiszen mindennap három produkció szórakoztatja a közönséget, de lesznek koncertek a VIDOR-kertben és a Móricz-kertben is. A város egy pillanatra sem alszik a fesztivál alatt: a belvárosi forgatagban karikaturisták, pantomimesek, street comedy show, artisták, bohócok gondoskodnak a „vidorgók” jó kedvéről, de flow show-t és elképesztő slackline bemutatót is láthatnak az extrémsportok kedvelői.

A fesztiválon utcazenei, bábszínházi és képzőművészeti program is várja az érdeklődőket, esténként magyar filmek forognak a téren, az irodalmi kávéházban pedig Spiró Györggyel és Makk Károllyal is találkozhatunk. Új helyszínek színesítik a sorozatot: a VIDOR-ligetben azokra emlékezhetünk, akik sokat tettek a fesztiválért, de már nem lehetnek köztünk, a VIDOR-faluban pedig kiváló ételek és italok várják azokat, akik megéheznek vagy megszomjaznak a rengeteg produkciót figyelve.

Lehetetlen felsorolni, mennyi program közül válogathatnak az itt élők és az ide érkezők, így nem javasolhatunk mást, mint hogy jöjjenek el és győződjenek meg róla a saját szemükkel: augusztus 26–szeptember 3. között nem történhet jobb velünk, mint a VIDOR Fesztivál.

– KM –
hirdetés