Vigyázni a vízzel!

Fertőzöttnek tűnik az ivóvíz, és ez minden jel szerint összefügg a Mivíz hálózata egy részének a múlt heti esőzések, áradások révén bekövetkezett megfertőződésével.

Az illetékesek péntek reggeli tanácsa: ne fogyasszon senki csapvizet – de még csak ne is fürödjön, még úgy sem, hogy megpróbálja felforralni a vizet – az a következő városrészekben: Tapolca, Görömböly, Hejőcsaba, Népkert és a térségnek a Széchenyi utcától délre eső része.

A Mivíz külső segítséggel részben tegnap estétől, részben ma délelőttől megkezdte az egészséges víz (hiszen a város vízkivételi helyeinek jelentős részét érintetlenül hagyta a fertőzés) zacskózását, majd az érintett városrészek intézményeinek, iskoláinak, kórházainak zacskós és palackozott vízzel való ellátását. A problémás időszak várhatóan legalább két napon át tart – ennyi idő kell, hogy a közegészségügyi hatóság vizsgálatai eredményet adjanak. A szennyezett vízvezetékhálózati szakaszokat a következők mindenképp meg fogják tisztítani. A zacskós vízzel felszerelt gépjárműkonvoj nevezett városrészekben járőrözik mostantól, vizet és tájékoztatást ad a lakosoknak.

BAL
hirdetés