Vihar – Befejezték a károk felszámolását a jégverés sújtotta szatmári településeken

Vihar – Befejezték a károk felszámolását a jégverés sújtotta szatmári településeken
© Fotó: katasztrófavédelem
Nyíregyháza – Befejezték a keddi jégeső okozta károk felszámolását a szatmári térségben – tájékoztatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Dóka Imre közölte, a hétszáz tűzoltó és önkéntes két nap alatt fóliázta le a viharban megsérült csaknem ezer ingatlan tetőszerkezetét.
A hivatásos tűzoltók közül a mátészalkai, a nyíregyházi, a kisvárdai, a fehérgyarmati egységek, az önkormányzati tűzoltók közül a vásárosnaményiak és a csengeriek vettek részt a rendkívüli kárelhárítási feladatokban. További segítséget nyújtottak a megyei önkéntes mentőcsoportok, az önkéntes tűzoltó-egyesületek közül pedig a tarpai, a demecseri, a fehérgyarmati, a szakolyi, a tiszadadai, a nagykállói, az újfehértói, a tyukodi, a tiszavasvári és csengeri, valamint a nagyecsedi önkéntesek járultak hozzá a károsodott tetők fóliázásához.

A szomszédos megyékből a debreceni, a hajdúnánási, a nyíradonyi, a sátoraljaújhelyi, a tiszaújvárosi és a szerencsi hivatásos tűzoltók segítették a munkát, a fővárosból pedig a Budapest Mentőszervezet és a Budapesti Tűzoltó Szövetség önkéntesei vettek részt a munkákban. A kárt szenvedett településen dolgozott a bodrogközi és a gyöngy járási, a kovácsvágási, valamint a hollóházi települési mentőcsoport is – ismertette a szóvivő.

A jégverés által érintett tizenhárom településre folyamatosan érkeznek a civil és a karitatív szervezetek felajánlásai.

– MTI –
hirdetés