Viharjelentés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből

Nyíregyháza – Bár érezhetően feltámadt a szél Nyíregyházán, a Katasztrófavédelemhez bejelentés a szélviharral kapcsolatban csütörtök estig nem érkezett. Az este folyamán további tájékoztatással szolgálunk a közeledő viharról.

22:30: Elérte Nyíregyházát az eső, és a szél ereje is megélénkült az utóbbi órákban. A Katasztrófavédelemhez azóta sem érkezett bejelentés. A meteorológusok továbbra is fokozott óvatosságra intik az embereket, bár az előrejelzések szerint a nagyobb vihar igazán északi szomszédainkat veszélyezteti.

23:39: Egyre erősebb széllökések vannak Nyíregyházán. A legfrissebb értesülésünk szerint a Katasztrófavédelem piros risztást rendelt el – ez a lehető legmagasabb fokozat. Káresetről bejelentés még nem érkezett, a vihar megyénkbe érkezését hajnali 3-4 órára jósolják. A Katasztrófavédelem értesítette a piros riasztásról a rendőrséget, a határőrséget, a Közútkezelő Kht.-t, az E-on-t és természetesen a tűzoltóságot is: fokozott készültség van megyeszerte.

05:19: A Katasztrófavédelem ügyeletén a megszokott módon telt az éjszaka: nem érkezett bejelentés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből szélvihar okozta káresetről – tudtuk meg a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletesétől.  Az eső még szemerkél, és a szél is erősen fúj Nyíregyházán.

10:17: Fülöp István, a megyei közgyűlés elnöke, a megyei védelmi bizottság elnöke a következőket nyilatkozta: – Az előzetes előrejelzésekkel szemben komolyabb viharkárra nem került sor az elmúlt 24 óra során. A védelmi bizottság elnökeként sem a rendőrségtől, sem a mentőszolgálattól nem érkezett bejelentés olyan esetről, ahol személyi sérülés vagy jelentős anyagi kár történt volna. Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb jelentése szerint késő estére várható a teljes átvonulás.  A tájékoztatás szerint erősebb széllökések Magyarország magasabban fekvő területein várhatóak.

– Kérem a lakosságot, hogy az eddigi sikeres megelőzést követően a továbbiakban is zárják a lakások ablakait, ajtóit illetve gépjárműveikkel lehetőleg ne parkoljanak láthatóan rossz állapotú tetőszerkezet közelében.  

– Vékony Katalin –
hirdetés