Világbajnokságra mehet a Vasvári

Világbajnokságra mehet a Vasvári
A nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium fiú labdarúgó csapata a májusban középiskolai országos bajnokságot nyert az V. korcsoportban, így jogot szerzett arra, hogy Magyarországot képviselje a Labdarúgó Iskolai Világbajnokságon.

Az eseményt 2009.április 5-13. között rendezik meg a törökországi Antalyában. A tornára a világ több mint harminc országából érkeznek a bajnokcsapatok, a színvonal magas.

Miként az utazás és a kinttartózkodás költsége is. Ez az iskolát és a gyerekek szüleit is terheli, s bár a Magyar Diáksport Szövetség, Nyíregyháza városa és a megye is jelezte támogatási szándékát, még így is jelentős a hiányzó összeg. Nehéz feladatot vállaltak a vasvárisok, de szeretnénk biztosítani tehetségeinkek, hogy komoly nemzetközi mérce előtt is megmérettessék magukat.

A viadalon az 1992 január 1. után született gyerekek vehetnek részt, valamennyien a Nyírsuliban futballoznak, edző-testnevelő Pók István. A tornára 18 játékos, két vezető és esetleg egy játékvezető nevezhető. A részvételhez további támogatókra van szükség, az érdeklődők hívását a 06-70/317-7180-as telefonszámon fogadják.

– Bodnár Tibor –
hirdetés