Helyi közélet

2017.02.02. 17:23

Túrabottal a zempléni tájon

Nyíregyháza - Emlékezetes napot töltöttek együtt a baráti társaság tagjai a Zempléni-hegységben.

Nyíregyháza - Emlékezetes napot töltöttek együtt a baráti társaság tagjai a Zempléni-hegységben.

Kegyeikbe fogadták az égiek a Zöld Kerék Alapítvány ez évi első túrájának résztvevőit, mert a legszebb arcát mutatta a téli Zemplén.

Lenyűgöző panoráma

– Óhuta legpompásabb kilátóhelyeit kerestük fel túránk során. Kezdtük a Babuka-tó pici, de annál varázslatosabb mesevilágával – számolt be élményeiről Kovács Ilona Klára.

– Utunk következő helyszíne a páloskolostor-rom és Könnycsepp-tó volt, ahol ragyogó napsütésben fogyasztottuk el nem csak a szendvicsek hőmérséklete miatt hideg ebédünket. Onnan tovább törtük a hegyen az előttünk még alig érintett 20–30 cm mély havat, míg elértünk a Barát-pihenő lenyűgöző panorámájával megajándékozó pontjához. Napunk utolsó állomása a Kis-Királyos hegycsúcsa volt, ahonnan egy újabb szemszögből csodálhattuk meg a falut és az Óhutát körülölelő hegyeket.

Hiába röpködtek körülöttünk a mínuszok egész nap, a mozgás, a hegyre fel és hegyre le, a jó társaság egész napra biztosították a résztvevők kellemes hőérzetét. A városi szemnek szinte ismeretlen, hóval borított, csillogó kristályként ragyogó hegyek és rétek, fenyők és bokrok lenyűgöző élményét nem felejtjük egy életre! – tette hozzá végezetül Kovács Ilona Klára.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában