Világnapi versengés a fővárosban

Az AIDS elleni küzdelem jelképét is megformázzák a versenyzők
Az AIDS elleni küzdelem jelképét is megformázzák a versenyzők
Záhony – December elsején, csütörtökön, az AIDS Világnapján 15. alkalommal rendezi meg a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt az Országos Prevenciós Versenyét.

Mint korábban már több alkalommal, idén ismét a Corvin Pláza nyújt otthont a versengésnek. A megyéket képviselő középiskolás és felnőtt csapatokra számos elméleti és gyakorlati feladat vár, míg a kísérőket és a látogatókat anonim HIV szűréssel, HIV tanácsadással, interaktív játékokkal, totókkal, élő társasjátékkal, lepedő- és plakát kiállítással, előadásokkal és közös ünnepi megemlékezéssel várják a szervezők. Az érdeklődőket a pláza első szintjén a társszervezetekkel (Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete,Társaság a Szabadságjogokért, Civil AIDS fórum) együtt több standdal is fogadják a rendezők. Szó lesz az AIDS okozta diszkriminációról, a betegséggel kapcsolatos tévhitekről és azok csökkentéséről, a helyes óvszerhasználatról, valamint anonim szűrésre is lesz lehetőség.

A középiskolás kategóriában és a felnőttek mezőnyében is a záhonyi diákotthon versenyzői képviselik szűkebb pátriánkat. A témakör specialistáinak számító határvárosi kollégisták korábban a Petőfi Csarnokban, majd háromszor a Corvin Plázában, tavaly pedig az Akvárium Klubban rendezett vetélkedőn is eredményesen szerepeltek.

– Hudák Márk –

Címkék: , ,hirdetés