Világnapi versengés az Akvárium Klubban

Az előző évi országos verseny a Corvin Plázában, ahol ugyancsak a záhonyi kollégisták képviselték megyénket.
Az előző évi országos verseny a Corvin Plázában, ahol ugyancsak a záhonyi kollégisták képviselték megyénket.
Záhony, Budapest – December elsején, csütörtökön, az AIDS Világnapján 14. alkalommal rendezi meg a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt az Országos Prevenciós Versenyét.

Idén az egyik legismertebb és legnépszerűbb közösségi színtér, az Akvárium Klub nyújt otthont a versengésnek. A megyéket képviselő középiskolás és felnőtt csapatokra számos elméleti és gyakorlati feladat vár, míg a kísérőket és a látogatókat anonim HIV szűréssel, HIV tanácsadással, interaktív játékokkal, totókkal, élő társasjátékkal, lepedő- és plakát kiállítással, előadásokkal és közös ünnepi megemlékezéssel várják a szervezők.

Megyénkből három középiskolából neveztek csapatok az online selejtezőre. A középiskolás kategóriában a záhonyi Dr. Béres József Kollégium szoros versenyben, a megyeszékhelyi Kölcsey Gimnázium csapatát megelőzve jutott a fináléba, ahol a felnőttek mezőnyében szintén a határvárosi diákotthon versenyzői képviselik szűkebb pátriánkat. A témakör specialistáinak számító záhonyi kollégisták korábban a Petőfi Csarnokban, majd háromszor a Corvin Plázában rendezett vetélkedőkön is eredményesen szerepeltek.

– Katona Dávid –
hirdetés