Világsztárokkal tempóztak

Kurdi Zsófi (b), Hatházi Dóra és Chad le Clos, a dél-afrikaiak sztárja
Kurdi Zsófi (b), Hatházi Dóra és Chad le Clos, a dél-afrikaiak sztárja
Nyíregyháza – Hatházi Dóra egyéni csúcsot is javított a Duna Arénában.


Miként arról lapunkban már beszámoltunk, Hosszú Katinka a szombati zárónapon is egy-egy arany- és bronzérmet nyert az úszók világkupa-sorozatának budapesti állomásán (mindkét napon egy-egy aranyat és bronzot nyert). A 29 éves, háromszoros olimpiai bajnok versenyző így négy arany- és két bronzéremmel zárt a Duna Arénában. A versenyen egy junior és három felnőtt világcsúcs született.

Rutint szerezhettek

A versenyen a Nyíregyházi Sportcentrum két versenyzője is rajtkőre állt.

– Hatházi Dóri több számban indult, természetesen azzal tisztában voltunk, hogy ilyen mezőnyben nem lehet esélyünk a döntőbe kerülni. A 200 pillangón 11. helyen végzett, itt egyébként csak hét tized hiányzott a döntőbe jutáshoz. A száz pillangón és száz gyorson hátrébb végzett, miként ötven pillangón, de utóbbin egyéni csúcsot úszott. Szurovcsják Ivett is indult, ő még hátrább végzett a számaiban. Az már nagy megtiszteltetés volt, hogy a lányok rajthoz állhattak egy ilyen rangos világversenyen, és tapasztalatot és rutint szerezhettek, ami remélhetőleg később majd kamatozódik.

– Viszont beszámolhatok egy friss és jó hírről, eszerint már három válogatott tanítványom van. Dóri a juniorok A-válogatottjába került, a Heraklész válogatottba pedig Cserfalvi Olaf és Kovács Péter – újságolta Gyula Sándor, aki tizenegy tanítványával hajdúszoboszlói edzőtáborban készül.

ML
hirdetés