Világvége október 31-én!

Patkány- a jövő ura
Patkány- a jövő ura
Tudósok kiszámították, hogy az emberiség október 31-én végleg eltűnik a Föld felszínéről.

Nem kell pánikba esni és félrenyelni a rágcsálnivalót, esetleg kiköpni az üdítőt rohanni a pincében rejlő titkos atombunkerekbe, a hír ugyan igaz, de ez majd csak 2.252.006-ban következik be.

Addig nyugodtan élhetünk kölcsönkapott bolygónkon, felelősségmentességünk teljes tudatával. Kutatók kiszámították az eddigi evolúciós adatok alapján fejlődésünk időbeni menetét és az emberiség kihalását 2.252.006-ra datálták. Utánunk a patkányok jönnek majd, legalábbis a tanulmány szerint, amelyet hangsúlyozottan jeles angol kutatók végeztek és ma hoztak nyilvánosságra.
Az emlősök élettartama, ha lehet így fogalmazni, mint például a Homo Sapiensé két és félmillió év. A modern ember már leélt közel 2500 évet ebből, tehát van még némi időnk…-nyilatkozta Jan Van Dam a kutatócsoport holland vezetője. A Utrecht Egyetem kutatója számításainál figyelembe vett szinte mindent. A Föld mozgását, pályájának módosulását és pont ebben rejlik a hangsúly. Számításaik szerint-amit a kutatócsoport többi, Európa szerte elismert tagjaival együtt végeztek-, a Föld olyan távolságra kerül a Naptól, hogy beköszönt egy újabb Jégkorszak. Teóriájuk szerint az új uralkodó faj a rágcsálók közül kerülne ki, mégpedig a patkányok személyében.

Ezekkel a gyakran nem túl gusztusos lényekkel szoros kapcsolata van az emberiségnek, elég ha a középkori pestisjárványokra gondolunk, annak terjedésében nagy szerepet játszottak a kis szőrős állatkák. Az mindenesetre biztos, hogy nem kell harcolnunk ellenük, ők bizony csendesen cincogva kivárják sorsukat.
hirdetés