Villám csapott a kéménybe – A katasztrófavédelem hírei

Akt.:
Villám csapott a kéménybe – A katasztrófavédelem hírei
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hétvégi eseményeiből.

Nyírkarászon egy szerelőműhely gyulladt ki szombaton a déli órákban. A baktalórántházi, a kisvárdai, valamint a nyírbátori hivatásos tűzoltók vonultak Nyírkarászra, szombaton a déli órákban, a Jókai utcában kigyulladt szerelőműhelyhez. A helyszínre érkezett a megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat is, akik átvették a tűzoltás irányítását.

A kétszáz négyzetméteres lángoló épületben több gázpalack is volt, három oxigén, egy acetilén és egy PB palack, valamint kétezer liter gázolaj is be volt tárolva. A tűzoltók több oldalról, öt vízsugárral oltották el a teljes terjedelmében égő épületet, miközben védték a tűztől az épületben tárolt üzemanyagtartályt. Az oltási munkálatokkal párhuzamosan a tűzoltók kihozták a gázpalackokat is az égő műhelyből, amelyek közül az acetilént a helyszínre riasztott rendőrségi mesterlövész több lövéssel hatástalanított. A tűzesettel kapcsolatban, személyi sérülés nem történt.

Lovaskocsival ütközött egy személyautó szombat délelőtt a 41-es számú főúton, Napkornál a Sényői utcai kereszteződésben. Az ütközés következtében a kocsin utazó két fogathajtó könnyebb sérüléseket szenvedett, ezért őket a mentősök kórházba szállították. Az autóban utazó emberek és a kocsit húzó lovak nem sérültek meg. A balesethez a nyíregyházi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a személyautót, valamint a műszaki mentésben dolgoztak.

Lakóház pincéjében égett az elektromos vezeték Vásárosnaményban, a Sport utcán, vasárnap délben. A helyszínre a helyi önkormányzati tűzoltók vonultak.

Villám csapott egy lakóház kéményébe, Nagydoboson, a Fő utcán, vasárnap délután. A kémény mellett, a tető is megrongálódott. Személyi sérülés nem történt. A megrongálódott elemeket a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók távolították el.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés