Villám csapott a kéménybe, füstölt a trafó – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Akt.:
Villám csapott a kéménybe, füstölt a trafó – Megyei katasztrófavédelmi hírek
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Szabadtéri tűzesetekhez és műszaki mentésekhez is riasztották a tűzoltókat az elmúlt 24 órában Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Háromszáz négyzetméteren kapott lángra a száraz aljnövényzet szombat délelőtt Baktalórántházán, a Jókai közben. A helyi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói kézizserszámokkal és egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. Ötszáz négyzetméteren égtek fadarabok szombat délután Kállósemjénben, az Arany János utcában, ahol a nyíregyházi hivatásos- és a nagykállói önkéntes tűzoltók akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Kisvárda és Fényeslitke között, a vasúti töltés mellett hatszáz négyzetméteren adott feladatot a kisvárdai hivatásos tűzoltóknak a meggyulladt száraz aljnövényzet oltása. Ezek mellett Nyírbélteken szalma, Nyíregyházán avar, Kisvárda és Kékcse között pedig nádas oltása adott munkát a megye tűzoltóinak.

Villanyoszlopon lévő trafó füstölt szombat este Nagyecseden, a Sárvár utcában. A mátészalkai hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt az áramszolgáltató kiérkezéséig. A meghibásodott alkatrész cseréje idején két órán keresztül öt utcában szünetelt a szolgáltatás.

Negyven négyzetméteres lakóház egyik helyisége fölött a födém égett szombat este. A fehérgyarmati katasztrófavédelmi őrs tűzoltói, valamint a szatmárcsekei önkéntesek egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be, majd átvizsgálták az épületet. A ház lakható maradt, személyi sérülés nem történt.

Villám csapott egy száz négyzetméteres lakóház kéményébe vasárnap hajnalban Gávavencsellőn, a Dobó István utcában. Személyi sérülés nem történt, az Ibrányi önkormányzati tűzoltók a kéményen lévő izzó, parázsló részeket eltovolították, az épületet átvizsgálták. Szintén villám csapott egy körbálába, amely leégett vasárnap hajnalban Pátyodon, a Vasút utca végén. A csengeri önkormányzati tűzoltók fékezték meg a lángokat.

Hét esetben kiborult fák eltávolításához kérték a tűzoltók segtségét szombaton napközben. Tiborszállás és Mérk között húszméteres nyárfa egyik ága forgalmi akadályt képzett, míg Vásárosnaményban a Kossuth utcában egy üzlet tetejére, a Munkácsi utcában pedig egy lakóház tetejére dőlt fa eltávolításához kérték a tűzoltók segítségét. De forgalmi akadályt képzett több helyen az útra borult fa szombat este Nyírmada és Gyulaháza, Kékcse és Kisvárda között, valamint Aranyosapátiban is. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Egy személygépkocsi fának ütközött vasárnap hajnalban a 41-es számú főúton Vásárosnaményban, a Perényi tanyánál. A balesetben egy ember sérült meg. A helyi önkormányzati tűzoltók a járművet áramtalanították, valamint a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés