Villámkarrier a javából

A nagy összeborulás: a magyar női válogatott másodszor is történelmet írt
A nagy összeborulás: a magyar női válogatott másodszor is történelmet írt - © Fotó: MTI/Kovács Tamás
Nyíregyháza – A nyáron Nyíregyházára szerződött Villám Lilla újoncként volt részese a válogatott nagy sikerének.


Kissé kalandos, főként pedig hajmeresztően izgalmas körülmények között a magyar női röplabda-válogatott kiharcolta az Európa-bajnoki részvétel jogát. Jan De Brandt együttese előtt a csoportselejtezőben végzett a második helyen, majd Románia ellen vívott pótselejtezőt. Ennek első felvonását 3:0-ra elbukta idegenben, emígyen nem maradt sok lehetőségük. A szabályok értelmében a 3:0-s és a 3:1-es győzelem is azonos értékű, így a mieinknek az Érd Arénában 4:0-ra vagy 4:1-re – azaz mindenképpen aranyszettben – kellett nyerniük a továbbjutáshoz.

Utóbbi változat jött be, így ismét megmutathatják magukat a jövő évi, grúziai és azerbajdzsáni kontinensviadalon. Újfent, mivel tavaly Belgiumban – 28 esztendőt követően – már villanthatott az Eb-n. …és immár Villám Lilla számára is adott az esély. A Fatum-Nyíregyháza nyári szerzeménye ugyanis mindvégig kerettag volt, testközelből élhette meg a hosszú menetelést.
– Hatalmas élményt jelentett az egész, most sem fogtam fel igazából, hogy mit értünk el – lelkendezett a szélső ütőként bevethető Villám Lilla, aki újoncként segítette a nemzeti együttest. – A romániai meccsen rosszul játszottunk, és a visszavágón is elment az első szett, a másodikat megnyertük, a harmadikban viszont 24:22-re vesztésre álltunk. Mondhatjuk, a sírból hoztuk vissza a mérkőzést, mert három szettlabdát hárítottunk. Nem adták fel a lányok, nem ismertek elveszett labdát, meg is lett az eredménye. Fordítottunk, ez pedig alighanem megtörte a románokat. Persze, az aranyszett sem volt egyszerű, 13:13 után tudtuk kivívni a győzelmet. A meccs előtt az kérte a kapitány, írjunk ismét történelmet. Hát, megtettük. Óriási siker, nekem főleg, mivel először lehettem a válogatottnál.

Villám Lilla augusztus elejétől több, mint két hónapot töltött a válogatottal, kedden csatlakozott a nyíregyházi csapathoz. A légkört hamar meg kell szoknia, október 23-án már bajnoki fellépés vár a nyírségiekre.

– Gyorsan eltelt az idő, annyi minden történt az elmúlt hetekben. Felkészülési meccsek, a sok utazás, majd a selejtezősorozat, szóval nem unatkoztunk. Egyetlen egy edzésen lehettem eddig jelen Nyíregyházán, akkor is kondiztunk, ráadásul nem is volt még teljes a keret. Így is sok embert ismerek, Szombathelyi Szandi és Vacsi Evelin pedig tavaly is csapattársam volt a Vasasban. Természetesen a figyeltem, hogy az edzőmérkőzéseket sorra nyeri a csapatot, azt pedig remélem, én is hozzájárulok ahhoz, hogy minél előrébb végezzünk a szezonban.

KM-KT
hirdetés