Villanyóra lángolt egy vásárosnaményi családi házban – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Villanyóra lángolt egy vásárosnaményi családi házban – Megyei katasztrófavédelmi hírek
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Négy tűzesethez és három műszaki mentéshez vonultak április 26-án a tűzoltók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Hatszáz négyzetméteren az összerakott trágyacsomó gyulladt ki szerdán délben a Tiborszálláshoz tartozó Halmostanyán. A mátészalkai, a nyírbátori és a kisvárdai hivatásos tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámok, valamint munkagépek segítségével oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy családi ház villanyórája szerdán délután Vásárosnaményban, a Bocskai utcában. Az ott lakóknak sikerült megakadályozniuk a lángok továbbterjedését. A helyi önkormányzati tűzoltók az épületet átvizsgálták, az izzó, parázsló részeket eltávolították, majd értesítették az áramszolgáltatót.

Két szabadtéri tűzeset is munkát adott a tűzoltóknak szerdán napközben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Tiborszálláson, a Hajnal utca végén négy hektár területen gyulladt ki a nádas, valamint hét darab körbálás szalma. A mátészalkai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Két hektár területen foltokban gyulladt meg a száraz aljnövényzet az esti órákban Kisvárdán, az Ipari utca végén. A város hivatásos tűzoltói akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Két személygépkocsi ütközött össze szerdán délután Nyíregyházán, a Kállói és a Nagyvárad utcák kereszteződésében. A balesetben egy ember könnyebb sérüléseket szenvedett. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

Helyesen működött és időben jelzett a szén-monoxid érzékelő szerdán délután egy nyíregyházi társasház második emeleti lakásában a Hímes utcában, ahol a fürdőszobában működő kombi gázkazán közelében az átszellőztetést követően mértek a nyíregyházi hivatásos tűzoltók kisebb szén-monoxid koncentrációt. Személyi sérülés nem történt, a szolgáltató intézkedett a hibás eszközök felülvizsgálatáról.

Vízeltávolításhoz kérték a nyírbátori hivatásos tűzoltók segítségét szerdán este a város Zrínyi utcájában lévő egyik társasházi lakásánál, ahol csőtörés miatt nagy-mennyiségű víz gyűlt össze. A tűzoltók a víz kizárását követően motoros szivattyú segítségével szüntették meg a kialakult helyzetet. Személyi sérülés nem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


Karambol a kórháznál

Nyíregyháza – Két gépjármű ütközött egymással szerda délután Nyíregyházán, a kórház közelében.
hirdetés