Helyi közélet

2010.11.08. 17:21

Szerződések a gyanú árnyékában

<p>Nyíregyháza - Az elődöm valamennyi olyan ügyét, amelyben vizsgálatot indított, átvettem, és folytatom az állami földek privatizációjával és értékesítésével kapcsolatos vizsgálatokat – nyilatkozta a Kelet-Magyarországnak dr. Budai Gyula.</p>

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye fideszes országgyűlési képviselője a napokban vette át dr. Papcsák Ferenc elszámoltatásért és a korrupció elleni harc koordinálásáért felelős kormánybiztos munkáját.

– Vannak országos jelentőségű ügyek, mint Sukoró, Bábolna esetében, de ezek mellett ugyanolyan figyelemmel és alapossággal járunk el a gyanú árnyékába került helyi, megyei ügyleteknél is – utalt konkrétan a nagykállói, balkányi vagy az újfehértói földértékesítés (már azok elbírálásakor kifogásolt) pályázataira Budai Gyula.

Gyűjtik az adatokat

Gyűjtjük az adatokat – mondta el a jelenlegi munkáról –, az újabb részleteket megvilágító információkat, tájékozódunk az illetékes hivataloknál annak érdekében, hogy minél világosabb képet nyerjünk ezekben az ügyekben, amelyek etikai és jogi szempontból egyaránt aggályosaknak vélhetőek. A megyei ügyekben azt kértem a fideszes országgyűlési képviselőktől, hogy a választókerületeikből jelezzék az általuk korrupciógyanúsnak ítélt földértékesítést vagy beruházást. Az érintett közigazgatási intéményektől kapott iratok, dokumentumok alapján határozzuk meg a vizsgálat illetve a törvényes eljárás további irányát.

- Nyéki Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában