Virágba borulnak megyénk állomásai

A hideget jól tűrő virágokat a MÁV saját kertészetében nevelték
A hideget jól tűrő virágokat a MÁV saját kertészetében nevelték - © Fotó: MÁV
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A nyár elmúltával sem maradnak virág nélkül az állomások. A vasúttársaság októberi virág­ültetési akciójának keretében a nyáriak helyét színes árvácskák és száz­szorszépek veszik át több mint háromszáz vasútállomáson.


A növényeket a MÁV saját kertészete nevelte, kétharmaduk kis- és nagyvirágú árvácska, egyharmaduk százszorszép. A fajok kiválasztásakor a vasúttársaság kertészei ügyeltek arra, hogy az őszi-téli körülményeket jól tűrő, kevés gondozást igénylő növények kerüljenek az állomásokra. Míg az ezernyi színben pompázó árvácskák szőnyegszerű virágzatukkal kápráztatják el az utazókat, várakozókat, addig a száz­szorszép egyszerű, mégis elegáns megjelenésű növény, amely a halhatatlan szerelem szimbóluma. A kiválasztott növények nemcsak szépek, de tömött virágzataik ellenállnak az esős, szeles időjárásnak is.

A MÁV-csoport arra kéri az utasokat és látogatókat: vigyázzanak a növényekre, hogy azok enyhe tél esetén akár tavaszig is színesíthessék az állomások és pályaudvarok környezetét.

A MÁV Zrt. őszi virágosítási akciója keretében Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 28 állomására közel 10 ezer kétnyári növényt ültetnek: Újfehértóra 1500, Záhonyba 1200, míg Nyíregyházára, Mátészalkára, Tiszalökre és Nyírbátorba 500–600 növény kerül. A kisebb települések vasútállomásairól sem feledkeznek meg: a nyírmadai, gégényi, kemecsei, demecseri állomásokon 100–200 tő virágot ültetnek.

KM
hirdetés