Nyíregyháza hírei

2013.02.28. 10:21

Nyíregyháza az Utazás kiállítás belföldi díszvendége

Nyíregyháza - Megnyílt az Utazás 2013 nemzetközi idegenforgalmi kiállítás, amely vasárnap estig várja a látogatókat a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A harminchatodik alkalommal megrendezett idegenforgalmi szemléhez három szakkiállítás is kapcsolódik: a VitalExpo egészség és életmód kiállítás, a Karavánszalon kemping és lakóautó bemutató, valamint a Port.hu Bringaexpo kerékpáros seregszemle.

Nyíregyháza - Megnyílt az Utazás 2013 nemzetközi idegenforgalmi kiállítás, amely vasárnap estig várja a látogatókat a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A harminchatodik alkalommal megrendezett idegenforgalmi szemléhez három szakkiállítás is kapcsolódik: a VitalExpo egészség és életmód kiállítás, a Karavánszalon kemping és lakóautó bemutató, valamint a Port.hu Bringaexpo kerékpáros seregszemle. Bemutatkozik az ország kilenc turisztikai régiója, több mint 100 vidéki résztvevő ismerteti meg kínálatát, újdonságait a látogatókkal. Összesen több mint 500 kiállító várja az érdeklődőket, az idén nagyobb hangsúlyt fektetnek a fesztiválokra és az online turisztikai kínálatra. A rendezvény kedvező vásárlási lehetőségeket, vetélkedőket, kvízjátékokat és színpadi bemutatókat is kínál a látogatóknak. Az idei díszvendég Szlovákia és Nyíregyháza, a kulturális díszvendég pedig Kalocsa.

Az eseményről fotókkal, tudósításokkal számolunk be.


Díszes nyíregyházi vendégség a fővárosban

Nyíregyháza az Utazás 2013 nemzetközi idegenforgalmi szakkiállítás belföldi díszvendége az idén. A város dinamikus turisztikai fejlődését és arculatváltását hangsúlyozta az ünnepélyes megnyitón dr. Kovács Ferenc polgármester, aki szerint az elmúlt két évben ezen a területen végzett munka és az elért eredmények elismerése a díszvendégként való meghívás. A szakmai közönségnek jelezte: ezt csak a kezdetnek tartja, hiszen komoly lehetőségeket rejt még Nyíregyháza turisztikai szempontból, melyet érdemes kihasználni. Beszédében utalt a fő attrakciókra (állatpark, gyógyfürdő minősítésű fürdők, múzeumfalu, kalandpark), melyek javarésze egy akár tíz perc alatt bejárható területen, Sóstón található.

A kínálatot pedig színesítik a város kulturális rendezvényei is. Nyíregyháza impozáns standja nagy tetszést aratott, Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója kiemelkedőnek nevezte a megnyitón. A látványos, újszerű épületben a leendő turistákat „csodacsomagokkal”, papagáj-show-al, nyereményjátékkal és a Lego jóvoltából játszósarokkal várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!