Virágot lopott a temetőből, hogy piát tudjon venni

Akt.:
Virágot lopott a temetőből, hogy piát tudjon venni
© Illusztráció: getty images
Nyíregyháza – Soron kívül bíróság elé állított a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség egy szabolcsi településen közmunkásként dolgozó férfit, aki a temetőben több sírról is virágot lopott azért, hogy azt eladva italhoz juthasson.

A férfi a települési önkormányzatnál közfoglalkoztatáson vett részt, melynek során a temető gondozása volt a feladata, de a sírok ápolására a munkaköre nem terjedt ki. A férfi egyébként alkoholproblémákkal küzd.

2018 májusában, munkaidőben az egyik sírról kihúzott néhány virágot, és azokat az édesapja egyébként elhanyagolt sírhantjára ültette át. Rá egy hónappal újból virágokat húzott ki több sírról is, melyek egyik részét egy helyi lakosnak adta el egy üveg borért, a másik részéért pedig szintén egy helyi lakostól 400,- forintot kapott.

A férfi összesen kilenc sírról tulajdonított el virágokat, ami 9 rendbeli lopás vétségének minősül.

Szerencsére a virágok nagy része épségben megúszta a lopást, így azokat vissza lehetett ültetni eredeti helyükre, a sírokra.

A bűncselekmények elkövetését elismerő, megbánó magatartást tanúsító vádlottat a bíróság 1 évre próbára bocsátotta, valamint elrendelte pártfogó felügyeletét. Egyidejűleg a bíróság kötelezte a vádlottat, hogy vegyen részt az alkoholfüggőséget gyógyító kezelésen.

Az ítéletet a vádlott és védője, valamint az ügyész is tudomásul vette, így az jogerős.

 

– Dr. Szilágyi László, sajtószóvivő –
hirdetés