Virtuózok – Hárman jutottak a kicsik közül döntőbe a második középdöntőből

Budapest – Hárman jutottak tovább a Virtuózok elnevezésű komolyzenei tehetségkutató verseny második középdöntőjéből a kicsik korosztályában pénteken – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája az MTI-vel.

Megható pillanatok sorozatát élhették át a nézők kilenc rendkívül tehetséges versenyző, öt különböző hangszer és két testvérpár versenyében, a zsűrinek pedig ezúttal is nagyon nehéz dolga volt.

A kicsik mezőnyéből a döntőbe jutott Holozsai Eszter, Patkós Mariann és Kelemen Gazsi.
A Virtuózok Magyarország első komolyzenei tehetségkutató műsora, amely 2014-ben debütált a közmédiában. Ebben a műsorban a hagyományos tehetségkutatókkal szemben kizárólag a klasszikus zenei képzettség, hangszeres vagy énektudás és tehetség számít.

A tehetségkutatás mellett a Virtuózok továbbra is azt tartja alapvető céljának, hogy minél szélesebb körben megismertesse és megszerettesse a klasszikus zenét a nézőkkel.

A Virtuózokba három korcsoportban lehetett nevezni: 6 és 12 év között, 13 és 17 év között, illetve 18 és 23 év között. Az énekeseknél 28 év a felső korhatár.

– MTI –
hirdetés